Šauliai padeda vaikams tapti drausmingesniais
Pokalbis su monsinjoru Vytautu Kazlausku apie Vaiko tėviškės namuose suformuotą jaunųjų šaulių būrį, šaulių įtaką ten gyvenantiems paaugliams.

Būtina išmokti tinkamai sportuoti
Išsamus straipsnis apie jėgos, ištvermės, greitumo, lankstumo lavinimo metodiką.

Kelionė į Švediją, Home guard Combat Scool (HvSS) varžybas
Šaulės vėl Švedijoje

Įspūdžiai iš Švedijoje vykusių karinių žaidynių, mokymų.

Kiekvienai organizacijai jos spauda – labai svarbus dalykas
Apskrito stalo svečiai – istorikai dr. Valdas Rakutis, Jonas Vaičenonis, Šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Juozas Širvinskas, LŠS štabo ryšių su visuomene vyr. specialistė Aldona Vaičekauskienė ir "Trimito" redaktorė Marija Lūžytė – dalijasi nuomonėmis apie "Trimitą", žurnalo perspektyvas, trūkumus, žodžio svarbą organizacijoje.

Svarbiausia sugebėti organizuoti
Gegužės 14 d. Šaulių sąjungos vado įsakymu paskirta Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių vadė Vita Sinkevičiūtė. Pristatoma jos nuomonė apie jaunuosius šaulius, pareigas, problemas.

Sporto žaidynės apskričių rinktinėse
Įspūdžiai iš gegužės mėnesį rinktinėse vykusių jaunųjų šaulių sporto žaidynių, kurių nugalėtojai ir geriausiai pasirodę jaunieji šauliai dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos Jaunųjų šaulių III sporto žaidynėse.

Trečioji jaunųjų šaulių sporto šventė sostinėje
Birželio 2-3 dienomis Vilniuje vyko Lietuvos šaulių sąjungos Jaunųjų šaulių III sporto žaidynės. Tai didelė šaulių šventė, kurios tikslas – sudaryti galimybę susipažinti, bendrauti jauniesiems šauliams iš visos Lietuvos, varžytis krepšinio aikštelėje, bėgimo take, pasitikrinti akies taiklumą, gebėjimą orientuotis, teikti pirmąją pagalbą, žygiuoti ir išbandyti jėgas traukiant virvę.

NATO generalinio sekretoriaus lordo George'o Robertsono atsakymai į žurnalistų klausimus

Europos Sąjungoje vis dar nėra vieningos Europos ateities vizijos
Gegužės 2-11 dienomis Vokietijoje, Štutgarte, vyko dviejų savaičių seminaras tema "Europos Sąjunga ir jos plėtra į Rytus", skirtas žurnalistams iš Vidurio ir Rytų Europos šalių.

Rainių tragedija neturi pasikartoti
Šiemet minimas tragedijos Rainių miškelyje 1941 m. naktį iš birželio 24-osios į 25-ąją, kai buvo žiauriai nužudyti 74 Telšių kalėjime kalinti politiniai kaliniai, 60-metis. Pristatomos egzekucijos rengimo aplinkybės, organizatoriai.

1941-ųjų birželis: lietuvių Tautos sukilimas
Straipsnis apie 1941 m. birželio sukilimo aplinkybes, pasirengimą kovai, sukilėlių pogrindžio centrus, įvykių eigą.

Susiklosčiusios aplinkybės paskatino tyrinėti Lietuvos kariuomenės istoriją
Pokalbis su Stasiu Kneziu, LR kariuomenės atsargos pulkininku, Vyčio kryžiaus V laipsnio ordino kavalieriumi, LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vyresniuoju patarėju, technikos mokslų daktaru, neseniai išrinktu Lietuvos atsargos karininkų sąjungos pirmininku, apie Šaulių sąjungą, kariuomenę, jos istoriją.

Pažinkime turimus ginklus
Pristatomas automatas AKM, jo sudedamosios dalys

Pagalba įsisiurbus erkei

 

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę