LŠS veikla – labai dinamiška
LŠS vado plk. ltn. Juozo Širvinsko nuomonė apie 2001-uosius metus Šaulių sąjungoje, jos veiklą, pasiekimus, pagrindinius metų įvykius.

Baigėsi pirmoji jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo sesija
Įspūdžiais dalijasi mokymo sesijoje spalio 27-30 dienomis Jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo centruose Rukloje ir Vilniuje buvę šauliai.

Publikuojami 50 metų žemėje slėpti Vlado Putvinskio laiškai
Tai antroji LŠS įkūrėjo laiškų pristatymo dalis. Laiškai žmonai rašyti išsiskyrimo valandomis. Straipsnyje aptariama laiškų vertė.

Kartingais šauliai važiuoja labai korektiškai
Spalio 27 d. Vilniuje, "Plytinės" kartodrome, vyko Lietuvos šaulių sąjungos kartingų varžybose, kuriose varžėsi 30 šaulių iš visos Lietuvos.

Karininko profesija visam gyvenimui
Į Generolo Jono Žemaičio karo akademiją šiemet įstojo 5 jaunieji šauliai: Rima Dačkauskytė, Ieva Bagdžiūnaitė, Irina Amelkina, Gintautas Čiuoderis ir Darius Geležius. "Trimitas" pakalbino keturis iš jų apie akademijos gyvenimą, veiklos Šaulių sąjungoje naudą ruošiantis tapti karininku, lūkesčius ir svajones.

Aš didžiuojuosi mūsų karininkais ir kariais
Lietuvos kariuomenės vado gen. mjr. Jono Kronkaičio pranešimas, skaitytas išeivijos lietuviams Čikagoje, apie Lietuvos stojimo į NATO galimybes, reformas Lietuvos kariuomenėje.

Lietuvos kelias į NATO rugsėjo 11-osios įvykių fone

Išeivijos birutiečių jubiliejus

Lietuviškos demokratijos evoliucija kitame dešimtmetyje
Lietuva, priėjusi kryžkelę, kitą dešimtmetį bus priversta apsispręsti ir savo ateitį grįsti intelektu ir dvasine kultūra. Valstybė rūpinsis etnokultūra, tautos istorija, menu, sportu. Šios sritys labiausiai domins Europos Sąjungą, o mus tai skatins pasitempti. Prof. Arimanto Dumčiaus žvilgsnis į Lietuvos ateitį.

Išėjusi dvidešimtmečių jaunystė
Apie Vytauto Didžiojo karo muziejuje atidaryta parodą "Lietuviai prievartinėje karinėje tarnyboje SSRS kariuomenėje 1945-1991 m." ir to periodo tvarką sovietų kariuomenėje.

Išmokime leisti fejerverkus
Patarimai, kaip švenčių dienomis išvengti nelaimių, leidžiant įvairius šventinius fejerverkus, raketas.

Pirma pagalba susižeidus sprogimo metu

Pateikiamos skaitytojų nuomonės apie "Trimitą".

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę