Įgyvendinamas bendras projektas
Pokalbis su krašto apsaugos viceministru Jonu Geču apie mobilių stovyklų projekto idėjos gimimą, stovyklų pobūdį, dalyvius, tikslus ir pan.

Mobiliųjų stovyklų maratonas
Pristatomos jau vykusios mobilios stovyklos Tytuvėnuose, Kalvarijoje, Elektrėnuose ir Raguvoje.

Jie bus aktyvesni Valstybės piliečiai
Birželio 26-liepos 3 dienomis Lietuvos Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje LŠS jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo centro 2000-2001 metų kursą baigė 64 jaunieji šauliai. Liepos 3 d. jiems buvo iškilmingai įteikti baigimo pažymėjimai ir ženklai.

Pirmoji jaunųjų šaulių stovykla Lietuvos pasienyje – didelių darbų pradžia
Liepos 10-15 dienomis Akmenių užkardoje vyko jaunųjų šaulių kartu su pasieniečiais stovykla. Jos metu šauliai susipažino su sienos tarnyba, dalyvavo sporto varžybose su pasieniečiais, dalyvavo viktorinoje "Ką žinai apie Valstybės sienos apsaugą?"

Medicinos tarnybos gydytojai mokė jaunuosius šaulius medicinos gudrybių
Liepos 9-13 dienomis Lietuvos Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje vyko jaunųjų šaulių stovykla, kurioje jaunimas mokėsi teikti pirmąją pagalbą sužeistam ar staiga susirgusiam žmogui, susipažino su pirmosios medicininės pagalbos bendrosiomis taisyklėmis, pagalbos teikimo tvarka.

Studentai – atsargos leitenantai

Dragūnai moka ne tik kariauti, bet ir gerai linksmintis

"Radvilų kelių" skausmas ir džiaugsmas
Liepos 9-12 dienomis Jonavos rajone vyko keturių dienų žygis "Radvilų keliais", skirtas Radvilų dinastijos atminimui. Žygį organizavo Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomasis pulkas. Žygyje dalyvavo ir apie 40 šaulių. Apie pasibaigusį žygį, skaudamas kojas, nutrintas pūsles, starto ir finišo nuotaikas pasakoja jame dalyvavę šauliai. Plačiau…

Europos Sąjungai reikalinga ne tik darbo jėga

Ištraukos iš Jurgio Gimbuto dienoraščio

Prancūzijos 129 linijos pulko kariai Kauno karo istorijos klube

Pirmoji pagalba ištikus saulės ar šilumos smūgiui

Konfliktas: nuomonių susidūrimas ir varomoji jėga
Kiekvienoje grupėje atsiranda žmonių, kuriems reikia pagalbos: jie jaučiasi nesaugūs, jiems sunku, dėl to sunkėja bendravimas, kyla konfliktai. Straipsnyje kalbama apie konfliktų priežastis, jų sprendimo būdus.

Šaulių turimi ginklai
Pristatomi Margolino, SIG SAUER P220 pistoletai, jų tikrinimo, ardymo tvarka.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę