Netolygiai pasiskirsto Šaulių sąjungos grupės
Pateikiami statistiniai duomenys apie Šaulių sąjungos narių grupių sanklodą visoje Sąjungoje, lyginami kiekvienos grupės narių skirtumai rinktinėse.

Vaikų saugumas – visų mūsų bendras reikalas
Įspūdžiais dalijasi Kauno rinktinės šauliai, kurie rugsėjo pirmąją savaitę budėjo prie perėjų, mokyklų, saugojo tvarką Kauno miesto gatvėse.

Kompiuteriai į mokyklas Šauliai padeda savo mokyklai
Apie vykusį konkursą "Mokyklų bendruomenių informavimas NATO ir saugumo klausimais", kurį laimėjusios mokyklos gavo kompiuterius.

Užsienio šalių gynybos atašė viešėjo Šaulių sąjungos štabe
Rugsėjo 19-21 dienomis vyko Lietuvoje akredituotų užsienio šalių gynybos atašė rudens turas. Pirmąją dieną jie lankėsi ir Šaulių sąjungos štabe, susipažino su organizacijos veikla, struktūra, apžiūrėjo Sąjungos muziejų.

Publikuojami 50 metų žemėje slėpti Vlado Putvinskio laiškai
Pristatomas Šaulių sąjungos įkūrėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio epistolinis palikimas, išgulėjęs po žeme 50 metų ir saugomas Šiaulių "Aušros" muziejuje.

Šiluvoje palaiminti Tėvynės gynėjai
Rugsėjo 8-oji – Švč. Mergelės Marijos gimimo diena – skirta maldoms už Lietuvos nepriklausomybę ir laisvę. Šiluvos atlaiduose buvo aukojamos šv. Mišios už Lietuvos kariuomenę, savanorius ir šaulius. Garbės sargybos būrio šauliai pasidalijo mintimis apie Šiluvos atlaidus, Garbės sargybos būrį.

Stovėk išdidi, Amerika!
Tai atsitiko taip toli nuo mūsų, bet kartu taip arti
Apie teroro išpuolius Amerikoje iš įvairių pasaulio šalių: Kanados, Norvegijos, Amerikos, Japonijos, Švedijos, Danijos.

Vaikai-kareiviai
Įvairiose pasaulio šalyse į karo veiksmus įtraukiami ir vaikai. Straipsnyje pateikiama informacija apie tai, kokios pasekmės laukia šių labiausiai pažeidžiamų visuomenės narių, kaip jie išnaudojami, kuo vadovaujasi ir pan.

Į NATO pagal "Partnerystės taikos labui" programą
Pristatomos tarptautinės pratybos "Amber Hope", jų rengimo tikslas, dalyviai, NATO programa "Partnerystė taikos labui", batalionai LITPOLBAT ir BALTBAT.

Galvos traumos
Supažindinama su galvos pažeidimų priežastimis ir pasekmėmis, galvos žaizdų ypatumais, kaukolės kaulų lūžimais bei galvos smegenų pažeidimais.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę