Šauliai bendradarbiaus su civilinės saugos specialistais
Birželio 25 d. Kaune Lietuvos šaulių sąjunga, atstovaujama Sąjungos vado plk. ltn. Juozo Širvinsko, ir Civilinės saugos departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos, atstovaujamas departamento direktoriaus plk. Antano Pauliko, pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Pirmąją medicininę pagalbą jaunosios šaulės suteikti mokės
Birželio 24-28 dienomis Lietuvos didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje 28 jaunosios šaulės iš visos Lietuvos baigė paramedikų kursus. Dalyvės klausė pirmosios pagalbos paskaitų, taikė medicinos žinias praktiškai. Išlaikiusios teorinį ir praktinį testus merginos gavo sertifikatus. Tai jau antri paramedikų kursai jauniesiems šauliams.

Mobilios vasaros stovyklos – pačiame įkarštyje
Apie mobilias stovyklas Linkuvoje, Betygaloje, Merkinėje, Kazlų Rūdoje, Galiniuose, Tauragnuose, Pajuostyje pasakoja jaunieji šauliai, stovyklų viršininkai, svečiai.

Pakeliui į NATO
Liepos 8-13 dienomis Šventojoje surengtoje Lietuvos jaunimo lyderių stovykloje „Pakeliui į NATO" dalyvavo ir trys Lietuvos šaulių sąjungos atstovai. Stovykloje dalyviai kalbėjo įvairiais NATO klausimais, klausė paskaitų, susipažino su Lietuvos Vyriausybės siekiais stojant į NATO.

Noriu padėti likimo nuskriaustiesiems
Šaulys Vytautas Rastis iš Čikagos, nors yra prikaustytas prie invalido vežimėlio, nepraranda gyvenimo džiaugsmo. Jis užsiima žymių žmonių nuotraukų su autografais kolekcionavimu. Vytauto kambarių sienas jau puošia virš 300 eksponatų.

Jaunieji šauliai dalysis savo patirtimi su kitais
Birželio 14-30 dienomis Mokomajame pulke Rukloje vyko baigiamasis Jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymų etapas, kurį įveikė jaunieji šauliai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, taip pat – pedagogai, dirbantys su jaunaisiais šauliais.

Nauji pasieniečių apdovanojimai

Adrenalinas pratybose geriau nei saulė paplūdimyje
Liepos 2-12 dienomis Div. gen. S. Raštikio puskarininkių mokyklos Kazlų Rūdos poligone vyko karinė vasaros lauko stovykla, kurioje karo meno žinių sėmėsi 150 Kauno aukštųjų mokyklų studentų.

Karinės jūrų pajėgos Lietuvoje
Tarpukario laikotarpiu KJP užuomazga buvo Lietuvos jūrų skautai. Jų entuziazmas paskatino Lietuvos karinio laivyno kūrimąsi. Deja, 1940 m. jis buvo išformuotas. Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo neliko užmirštas ir karinio jūrų laivyno atkūrimas bei Valstybės sienos apsauga jūroje.

Neutralitetas šiuolaikiniame pasaulyje
Lietuvai neutralumas yra potencialiai pavojingas
Apie neutralitetą kalba politologė Beata Šimanska, Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos projektų vadovė, ir doc. dr. Antanas Kulakauskas, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos ir diplomatijos mokslų instituto direktorius.

Apie tarpukario Lietuvos kariuomenės sportą

Moterys – Tėvynės labui
Straipsnyje apžvelgiama moterų dalyvavimo karuose istorija remiantis rašytiniais šaltiniais, pristatoma šiandieninė moters padėtis kariuomenėje, Lietuvos kariuomenės situacija šiuo aspektu.

„Ross-Enfield" šautuvų istorija Lietuvos kariuomenėje

TAVOR TAR-21
Automatinis šautuvas TAVOR TAR-21 gaminamas Izraelyje, jis neturi analogų pasaulyje.

Žaidžiame karą
…kompiuteriniuose žaidimuose. Pirmieji tokie žaidimai sukurti devintajame XX a. dešimtmetyje, tačiau jau tapo pačia gausiausia programinės įrangos rūšimi. Kiekvieną dieną į rinką paleidžiami vis nauji kompiuteriniai žaidimai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę