Rinktinės įkūrimo 80-mečio iškilmės Klaipėdoje

Draugystė tarp giminingų organizacijų tvirtėja
Vasario 20 d. Panevėžyje susitiko Panevėžio AŠR, Utenos AŠR ir Latvijos jaunsargių 3-iosios brigados atstovai. Susitikimo metu buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys, numatančios bendrą veiklą 2003 metams.

Rankinio turnyras jaunojo šaulio atminimui
Kovo 15-16 dienomis Druskininkų sporto centre vyko jaunojo šaulio Giedriaus Matulionio atminimo rankinio turnyras.

Anykštėnų sumanymas
Anykščių S. Dariaus ir S. Girėno kuopos jaunieji šauliai leidžia informacinį biuletenį. Apie šią idėją pasakoja jaunųjų šaulių būrio vadas Tomas Mameniškis.

Knyga ne tik istorikams
Alytuje buvo pristatyta istoriko doc. dr. Sigito Jegelevičiaus knyga "Nemunaitis ir jo parapija".

Buvo aktyvūs visur ir visada
Daug istorinės medžiagos apie tarpukario Plungės šaulius saugoma Žemaičių dailės muziejuje. Plačiau…

Vilkijos šaulių praeitis

Kūrybos konkursas "Žodžiai, kuriais šiandien kalbu"

Pagerbtas paskutinysis tarpukario LŠS vadas
Kovo 1 d. Utenoje ir Vyžuonose paminėtos plk. Prano Saladžiaus 110-osios metinės. Šv. Mišias Vyžuonų bažnyčioje aukojo mons. A. Svarinskas. Į renginį atvyko Seimo narys A. N. Stasiškis, kariuomenės vadas gen. mjr. J. Kronkaitis, Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. J. Širvinskas, plk. P. Saladžiaus giminės, kiti svečiai.

Europos Sąjungos bendra užsienio ir saugumo politika
Nuo pat Europos Bendrijos sukūrimo pradžios valstybės narės bendradarbiavo įvairiose srityse. Pamažu Europos Bendrija tapo ne tik ekonomine, bet ir politine sąjunga. Straipsnyje pristatoma bendros užsienio ir saugumo politikos specifika, istorija, instrumentai, veiklos problemos ir perspektyvos.

Ruošiamasi laisvam asmenų judėjimui
Apie Lietuvos prisijungimą prie Šengeno sutarties pokalbis su Vidaus reikalų ministerijos Tarptautinių ryšių ir Europos integracijos departamento direktoriaus pavaduotoja Audrone Perkauskiene.

Kas saugo Lietuvos oro erdvę?
Kokia yra Oro erdvės koordinavimo centro veikla, perspektyvos, pristato OESK valdybos štabo viršininkas mjr. Antanas Gedmintis.

Kaip elgtis per potvynį
Lietuvoje būdinga stichinė nelaimė yra potvyniai. Civilinės saugos departamento specialistai pataria gyventojams, kaip reikėtų elgtis, kad potvynio metu būtų išsaugota gyvybė ir patirta kuo mažiau nuostolių.

Civilinės saugos raida Lietuvoje. Policijos vieta civilinės saugos ir gelbėjimo sistemoje
Lietuvos policijos informacijos centro komisaro inspektorius Sergejus Survila pristato Civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos istoriją, tikslus.

Varviškės kautynės
Kovo 23 d. sukako 80 metų, kai buvo sunaikinta "Varviškės respublika".

Šiuolaikiniai ginklai
Supažindinama su dviem ginklais: prieštankiniu granatsvaidžiu "Panzerfaust 3" ir valdoma prieštankine raketų sistema HOT 3, jų paskirtimi, galimybėmis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę