Reikia ugdyti stiprią asmenybę, mylintį savo Tėvynę pilietį
Birželio 7–8 dienomis Div. gen. S. Raštikio puskarininkių mokykloje vyko antroji jaunųjų šaulių konferencija „Visuomeninės-pilietinės jaunųjų šaulių veiklos akcentai“, į kurią susirinko jaunieji šauliai iš visų dešimties šaulių rinktinių.

Rimtas išbandymas šauliams pedagogams
Gegužės 30 – birželio 3 dienomis Ruklos Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke vyko karinė-metodinė stovykla šauliams pedagogams. Kurso pabaigoje stovyklos dalyviams suteikta šaulio instruktoriaus kvalifikacija.

Pažintis su išeivijos šauliais
Gegužės 14–30 dienomis Lietuvos šaulių sąjungos išeivijoje vado Mykolo Abariaus kvietimu LŠS vadas plk. ltn. J. Širvinskas lankėsi JAV ir Kanadoje, dalyvavo Visuotiniame XVI išeivijos šaulių suvažiavime Čikagoje.

Jaunystės ir azarto šventė Panevėžyje
Tris dienas Berčiūnuose, Panevėžio rajone, jaunieji šauliai iš visos Lietuvos varžėsi dėl geriausiųjų vardo. Birželio 20–22 dienomis vyko Jaunųjų šaulių V sporto žaidynės.

Prancūzmečio aidai Vilniuje
Gegužės 31 d. Vilniuje „susikovė“ Rusijos ir Prancūzijos kariuomenės, priminusios beveik prieš 200 metų vykusį mūšį. Birželio 1 d. pagerbti Prancūzijos imperatoriaus Napoleono kariai, žuvę ar mirę Vilniuje per 1812 m. karą. Jiems atidengtas paminklas.

„Gintarinė viltis 2003“ kad bendradarbiavimas būtų efektyvesnis
Birželio 9–20 dienomis Rukloje vyko šeštosios tarptautinės karinės pratybos „Gintarinė viltis 2003“, kuriose dalyvavo beveik 2000 karių iš Danijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Latvijos, Lenkijos, Kanados, Suomijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Centriniam poligonui – 10 metų
Šalia Pabradės įsikūrusį Lietuvos kariuomenės centrinį poligoną, jo tradicijas, organizuojamas pratybas, sąlygas kariams pristato poligono vadas plk. ltn. Vidas Eidukas.

Permainos Lietuvos pasienyje
Apie tai, kaip, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, keisis valstybės sienų apsauga, pasieniečių darbas, kas laukia Lietuvos piliečių, ketinančių vykti į kitas šalis, kokios bendradarbiavimo su šauliais perspektyvos, pasakoja VSAT vadas Algimantas Songaila.

Lietuvių tautos pasipriešinimo okupantams reikšmė Lietuvos istorijoje
Straipsnyje aptariama gen. Jono Žemaičio-Vytauto kovos turinio visuma su lietuvių tautos istorine praeitimi, jos ypatybėmis ir Europos demokratinėmis vertybėmis.

Kada moterų šaulių bus tiek, kiek yra vyrų…
Šiemet sukanka 70 metų, kai Kaune buvo sušauktas pirmasis visuotinis moterų šaulių atstovių suvažiavimas. Pateikiamos ištraukos iš 1933 m. „Trimito“ puslapių, kur buvo aprašytos suvažiavimo akimirkos.

Petrui Babickui – 100
Apie Lietuvos rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir fotografo, pirmojo Kauno radiofono diktoriaus, patrioto ir šaulio Petro Babicko gyvenimą, veiklą, darbus.

Kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis
Žmogaus gyvybei ir sveikatai svarbiausias yra vanduo. Patariama, kaip galima prarasti kuo mažiaus skysčių, kaip ekstremaliomis sąlygomis rasti arba surinkti vandenį ir jį.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę