Trečioji jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių laida
Birželio 23-29 dienomis Mokomajame pulke Rukloje vyko baigiamoji jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo sesija. Jaunieji šauliai sesijos metu išbandė jėgas mūšio lauke, ėjo į žygį, imitavo ataką.

LŠSI vado viešnagė Lietuvoje

Stovykla pasienyje
Mobili vasaros stovykla Berčiūnuose
Kai vaikai užimti, nelieka laiko blogiems darbams

Įspūdžiai iš mobilių vasaros stovyklų Galiniuose, Berčiūnuose, Kazlų Rūdoje ir kt.

Prisiminimai apie Jurgį Grebliką
Prisiminimais dalijasi Jurgio Grebliko, mokytojo, šaulio, tautininko, žmona Ona Greblikienė.

Ištvermės ir azarto dienos Kazlų Rūdos poligone
Liepos 19-25 dienomis Kazlų Rūdos kariniame poligone vyko vasaros sporto stovykla. Šioje Šaulių sąjungos štabo organizuotoje stovykloje dalyvavo 169 vaikai iš visos Lietuvos.

„Džiaugiuosi, kad čia atvažiavau ir tiek daug išmokau“
40 merginų šaulių iš visos Lietuvos medicinos stovykloje Rukloje mokėsi suteikti pirmąją medicinos pagalbą. Stovyklą organizavo Lietuvos šaulių sąjunga kartu su Karo medicinos tarnyba ir kariuomene.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo 750-ųjų metinių iškilmės

Iš misijos Irake grįžo Lietuvos karo medikai

Įteikti diplomai Karo akademijos absolventams

Jie išėjo prieš dešimt metų
Straipsnyje apžvelgiamas Sovietų sąjungos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos procesas.

S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbis šiandienos šviesoje

Lietuvos tapatybė – ar turime ką saugoti?
Autorius svarsto, kas yra lietuviškoji tapatybė šiandien, XXI a. pradžioje? Ar turime ją saugoti, ar turime ką prarasti? Su kuo mes tapatinamės ar norime tapatintis?

Dirbame, kad juos visus prisimintų
Lietuvos kariuomenės karių, nukentėjusių nuo sovietinio ir nacistinio genocido, artimųjų sąjunga šiemet švenčia penkerių metų sukaktį. Apie organizacijos susikūrimą, veiklą ir ateitis planus pasakoja sąjungos pirmininkas dr. Vytautas Jasulaitis.

Paskutinis XVIII Biržų šaulių rinktinės vadas
LŠS vado įsakymu, nuo 1935 m. liepos mėnesio Biržų rinktinės vadu tapo plk. ltn. Kleopas Vytautas Michalauskas. Jis buvo paskutinis rinktinės vadas, jai ilgiausiai vadovavo.

Kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis. Būstas
Vienas iš pagrindinių išgyvenimo žingsnių yra būsto arba priedangos suradimas ir įrengimas. Patekus į ekstremalias sąlygas būtina žinoti, kur ir kaip įsirengti sau būstą iš parankinių priemonių, kad galėtum sušilti ir pailsėti.

Stresas kariuomenėje
Stresas tyko žmogaus visose gyvenimo srityse, ir kariuomenė yra viena iš veiklos sričių, kuriose palankios sąlygos stresui: specifinės užduotys, hierarchija, besąlygiškas įsakymų vykdymas ir t. t. Straipsnyje pateikiami patarimai, kaip išvengti nereikalingo ir įveikti neišvengiamą stresą.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę