Apie jaunatviškas patirtis, vienybės jausmą, pagarbą himnui…
Ką patiria jaunuoliai, atėję į Šaulių sąjungą? Ką išgyvena jaunieji šauliai, tapę kariais? Ar šiandien jaunuoliai jaučiasi esą savos valstybės piliečiai, gerbiantys vėliavą, herbą, himną? Į šiuos ir daug kitų klausimų atsako Vita Sinkevičiūtė, Kauno AVDŠR šaulė, ir Andrius Ivanovas, Div. gen. S. Raštikio puskarininkių mokyklos grandies vadas.

Jaunieji šauliai Anglijoje
Apie jaunųjų šaulių vizitą Anglijoje, Jungtinės Karalystės Kariuomenės kadetų lyderių kursuose.

Pirmoji šauliško gyvenimo patirtis Šalčininkų krašto vaikams
Liepos 28 – rugpjūčio 3 dienomis Poškonyse, Šalčininkų rajone, vyko mobili vasaros stovykla. Gražioje vietoje ilsėjosi 80 Vilniaus AKMŠR jaunųjų šaulių.

Norime, kad kuo daugiau pažintumėte
Liepos 28 – rugpjūčio 3 d. Pivašiūnuose įsikūrė mobili vasaros stovykla. Čia atostogavo 202 stovyklautojai, atvykę ne tik iš Lietuvos.

Stovykla ant Kauno marių kranto
Atrodo, tik vakar atvažiavome
Baltijos jūra ir mes, jaunieji šauliai

Įspūdžiai iš mobilių vasaros stovyklų Kaune, Jūrėje, Nemirsetoje.

Už nuopelnus Lietuvai
Vilius Kavaliauskas – žurnalistas, LRV Ministro Pirmininko A. Brazausko patarėjas, Lietuvos vertybių kolekcininkas, jau daug metų besidomintis Lietuvos valstybės ir kitais apdovanojimais, renkantis medžiagą apie Lietuvos savanorius, medalių ir ordinų eskizus, archyvines nuotraukas ir kt. Lietuvos šaulių sąjungos apdovanojimams Vilius Kavaliauskas savo knygose taip pat skyrė daug dėmesio.

Tegul meilė sušildo ledo gėles
Rugpjūčio 2-ąją Dubysos slėnyje Ariogaloje susirinko šimtai tremtinių, politinių kalinių, laisvės kovų dalyvių ir kitų nukentėjusių nuo okupacijų asmenų. Čia vyko tradicinis, jau tryliktasis tarptautinis sąskrydis „Laisvės ugnis – ateities kartoms“.

Žygio trasoje – pūslės ant kojų ir ryžto kupini veidai
Rugpjūčio 17–21 dienomis Rukloje vyko trečiasis keturių dienų žygis „Radvilų keliais“. Žygiu pagerbtas Mikalojaus Radvilos Rudojo atminimas.
Šiais metais be tradicinių žygio maršrutų 4×30 km, 4×40 km ir 4×50 km atsirado naujovė – „Extreme“ žygis 2×100 km.

Gordijaus mazgas Irake
Dr. Algirdas V. Kanauka, Karo akademijos patarėjas ir dėstytojas, JAV Karo aviacijos dim. majoras, dalijasi mintimis apie padėtį Irake, konflikto priežastis, Europos ir JAV atotrūkį ir kt.

Terorizmas – kas tai?
Straipsnyje supažindinama su terorizmo istorija, teroristams būdingais veiksmais, bruožais.

Tautiškumas atviroje visuomenėje
Šiandien jaučiamas bendruomeniškumo, bendruomeninio sugyvenimo ir praktikuojamos dvasinės kultūros stygius. Socialinė tvarka ir rūpyba palikta valstybės institucijoms. Apie šias mūsų visuomenės realijas mintimis dalijasi sociologas prof. habil. dr. Romualdas Grigas.

Korupcijos reiškinys. Korupcijos sąvoka. Kovos su korupcija būdai

Kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis. Ugnis
Ugnis labai svarbi sudėtingomis išgyvenimo sąlygomis. Žinoti teorinius ugnies uždegimo būdus neužtenka. Straipsnyje patariama, kaip paruošti laužavietę, pasirūpinti prakurais ir kuru, supažindinama, kokie yra laužų tipai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę