Šauliams dėkojo Prezidentas ir krašto apsaugos sistemos vadovybė
Jau trečius metus organizuojamos mobilios vaikų vasaros stovyklos yra didžiausias Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės ir Šaulių sąjungos rengiamas jaunimo užimtumo projektas. Šaulius, dirbusius stovyklose su vaikais, priėmė ir pasveikino bei dėkojo LR Prezidentas R. Paksas, krašto apsaugos ministras L. Linkevičius ir kariuomenės vadas gen. mjr. J. Kronkaitis.

Šaunu jausti pašaukimą savo darbui
Kasmet spalio 5-ąją pagerbiami viso pasaulio pedagogai. Mokytojams tenka ypatingas vaidmuo ugdant jaunuolio asmenybę, pareigos ir atsakomybės jausmą, pilietiškumą ir t. t. O jeigu pedagogas dar ir šaulys? Šaulys pedagogas: ar tai profesija, ar hobis, ar pašaukimas? Mintimis dalijasi šauliai mokytojai.

Žemaitijos šaulių sąskrydis
Dvi dienas Telšių apskrities Žemaitijos šaulių rinktinės šauliai ilsėjosi, sportavo, varžėsi įvairiose rungtyse, kartu vakarojo ir t. t.

Ar jaunieji šauliai laukia stebuklo?
Jau keleri metai ore sklando idėja suburti „Trimito“ fanklubą. Kodėl reikalai nejuda į priekį? „Trimito“ redaktorės Aušros Garnienės komentaras.

Patys esame atsakingi už savo laisvalaikį
Vasarą visiems aišku, kad jaunieji šauliai, kaip ir kiti moksleiviai, ilsisi, stovyklauja, keliauja… Ką gi jie veikia rudenį, žiemą, pavasarį? Pavasarį vykusioje konferencijoje šauniausios rinktinės vardą apgynę Utenos AŠR jaunieji šauliai pasakoja apie savo laisvalaikį.

Šaulių sąjungoje žmonės jaučiasi reikalingi
Rugsėjo 13–14 dienomis visi Lietuvos miškai klegėjo nuo grybautojų balsų, o Gaižiūnų poligonas prisipildė šauliškos dvasios ir nuotaikos. Čia į tradicinį, jau trečiąjį turizmo sąskrydį susirinko ne rikiuotės šauliai iš visos Lietuvos. Pabendrauti, pasidalyti džiaugsmais ir rūpesčiais, išbandyti savo jėgas sporto rungtyse sugužėjo apie 200 vyrų ir moterų.

Okupacinė sovietų kariuomenė pasitraukė prieš 10 metų
Rugpjūčio 31-ąją Lietuva minėjo okupacinės sovietų kariuomenės išvedimo dešimtmetį. Šventiniai minėjimo renginiai vyko Vilniuje, Kaune. Laisvės dienos proga visuose kariuomenės daliniuose vyko atvirų durų renginiai.

Lietuviškojo tautiškumo ir tautinio bendruomeniškumo raiška
Tarp lietuvių tautos ir tautiškumo šiandien egzistuoja dvi, ko gero, tarp savęs nesutaikomos srovės: radikalioji idealistinė ir supranacionalinė pragmatinė. Sociologo prof. habil. dr. R. Grigo pamąstymai apie idėjines vertybes, Tėvynės ilgesį, mankurtizmą, tautinę savimonę.

Nustemba ir lietuviai
Genocido aukų muziejus – dar naujas, ką tik paminėjęs veiklos dešimtmetį, tačiau jau spėjęs sudominti daugelio šalių turistus, o mums, lietuviams, primenantis skaudžią šalies praeitį.

Bausmės LDK kariuomenėje XVII a.
Kokios buvo bausmės LDK kariuomenėje, kokie kariai ir už kokius prasižengimus būdavo baudžiami? Atsakymai pateikiami pagal LDK etmono Mykolo Kazimiero Paco 1673 m. išleistus Karo artikulus.

Nešiojamas zenitinis raketų kompleksas „Stinger“
Nešiojami zenitiniai raketų kompleksai yra skirti kariuomenės dalinių ir objektų apsaugai nuo antpuolių iš oro, o ypač nuo atakų mažame aukštyje. Artimojo nuotolio zenitinei raketų kompleksų grupei priskiriamas ir „Stinger“.

Kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis. Maistas
Sveikas žmogus kažkiek laiko gali išgyventi ir be maisto, iš sukauptų organizme medžiagų, bet ne ilgiau kaip 3–4 savaites. Todėl būtina pasirūpinti reguliariu maitinimusi. Straipsnyje patariama, kaip rasti ir atpažinti valgomuosius augalus, juos rinkti, kaip pakuoti ir saugoti maisto produktus.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę