Turite didžiuotis, kad jums patikėtas šaulio vardas
Vasario 7 d. Kauno miesto savivaldybės salėje vyko jaunųjų šaulių konferencija „Visuomeninės-pilietinės jaunųjų šaulių veiklos akcentai“. Tai jau trečioji jaunųjų šaulių konferencija.

Svečio požiūris: pastabos ir pasiūlymai jaunųjų šaulių konferencijos dalyviams
Valstybinio pilietinio pasipriešinimo rengimo centro prie KAM vyr. specialisto Petro Zenono Survilos komentaras po jaunųjų šaulių konferencijos.

Šaulių sąjungos atkūrimas tremtyje
Išsamus straipsnis apie pasiruošimą atkurti Lietuvos šaulių sąjungą tremtyje pasiruošimą, darbus nuo 1952 m. iki atkūrimo 1954 m. kovo 7 d. ir tolesnę veiklą išeivijoje. Straipsnio autorius – prof. dr. Vaidievutis A. Mantautas – vienas iš LŠSI atkūrėjų.

„Saldus ir skaudus tas rašymas… bet rašysiu“
Vasario 16-ąją Šiauliuose, „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio rūmuose, buvo pristatyta muziejaus ir Šaulių sąjungos pastangomis išleista didelė, graži knyga „Vlado Putvinskio-Pūtvio laiškai“. Knygos išleidimą rėmė V. Putvinskio-Pūtvio giminaičiai, Lietuvos krašto apsaugos ministerija, Šaulių sąjunga, išeivijos ir Lietuvos šauliai ir kt.

Valstybė esame mes!
Vasario 16-ąją Lietuva šventė 86-ąsias valstybės atkūrimo metines. Kartu šiemet buvo minimos dar dvi svarbios datos – Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto veiklos pradžios 60-metis ir 15 metų sukaktis, kai 1989 m. pirmą kartą Lietuvoje laisvai minėta Vasario 16-oji.

Lietuvos virvės traukimo čempionatas
Vasario 7 d. Lietuvos kūno kultūros akademijos lengvosios atletikos manieže Kaune vyko Lietuvos virvės traukimo uždarų patalpų čempionatas. Dėl stipriausiųjų vardo varžėsi aštuonios suaugusiųjų ir penkiolika jaunimo komandų. Plačiau…

Pranešimo rengimas ir pristatymas
Šio straipsnio tikslas – supažindinti skaitytojus su pranešimu – vienu iš populiariausių verbalinės informacijos perdavimo klausytojams būdų, jo rengimo ypatumais ir pristatymo auditorijai taisyklėmis.

Žmogus be knygos yra nulis
Prof. Klemensas Sinkevičius, buvęs ilgametis M. Mažvydo nacionalinės bibliotekos darbuotojas, ėmėsi sunkaus, daug laiko ir kruopštumo reikalaujančio darbo – surinkti kuo daugiau informacijos apie nepriklausomoje Lietuvoje veikusių visuomeninių organizacijų bibliotekas, apie tų organizacijų indėlį populiarinant knygą. Šiuo metu profesorius daugiausia laiko skiria tarpukario šaulių bibliotekoms.

Vikšrinis šarvuotas transporteris M 113
Pradedame spausdinti straipsnių ciklą apie karinę techniką. Šį kartą – pažintis su vikšriniu šarvuotu transporteriu M 113.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę