Stovyklos Lenkijos pasienyje
Alytaus apskrities krn. A. Juozapavičiaus šaulių rinktinės šaulių ir VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečių bendradarbiavimas vyksta jau nuo 2001 m. Liepos 5–11 d. ir 12–18 d. VSAT Lazdijų rinktinės Akmenių užkardos Pazapsių atraminio punkto teritorijoje vyko Alytaus AŠR jaunųjų šaulių ir moksleivių mobilios vasaros stovyklos.

Karo medicinos stovykloje
Karo medicinos tarnybą atliekantys žmonės savo kailiu rizikuodami gelbsti karius nuo mirties. Karo medicinos tarnybos duonos pabandė „paragauti“ ir 37 jaunosios šaulės stovykloje, kuriai vadovavo Karo medicinos tarnybos personalas.

Prevencija per sportą
Liepos 10–16 dienomis Kazlų Rūdos kariniame poligone stovyklavo jaunieji šauliai policijos rėmėjai ir jaunieji policijos rėmėjai. Šioje LŠS štabo ir Policijos departamento organizuotoje stovykloje vaikai galėjo susipažinti su policininkų darbu: savo veiklą jiems pristatė kriminalistai, kinologai, vyko prevencinės pratybos, sportiniai užsiėmimai.

Garbė atstovauti Lietuvai
Liepos 7–9 dienomis Vilniuje vyko pirmą kartą rengiamos naujųjų NATO narių Taikos varžybos. Sporto varžybos organizuotos kartu su antrus metus vykstančiomis Baltijos šalių kariškių žaidynėmis. Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms šiuose renginiuose atstovavo apie 50 kariškių ir jaunųjų šaulių.

Patarimai vadovui
Patarimais su skaitytojais dalijasi Jungtinės Karalystės Kariuomenės kadetų pajėgų Hempšyro ir Vaito salų vado pavaduotojas ats. plk. ltn. B. Courtas.

Nauji įspūdžiai, nauja patirtis
Birželio 28 – liepos 3 d. vyko baigiamoji jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo sesija. Susirinkę jaunieji šauliai iš visos Lietuvos savaitę gilino savo teorines žinias, mokėsi jas pritaikyti praktikoje.

Galimybė prisiliesti prie praeities
Liepos 4–6 dienomis Kernavės kultūriniame rezervate jau šeštą kartą vyko Gyvosios archeologijos dienos, skirtos Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – Valstybės dienai.

Apsaugos policijos veikla
Lietuvos policijos apsaugos organizavimo tarnyba ir jos padaliniai šiais metais mini savo veiklos septyniasdešimtmetį. Šia proga buvo pašventinta apsaugos policijos vėliava, apžvelgtas veiklos kelias, prisimintos ištakos.

Prisiminti tą dieną
Liepos 9-ąją Aukštadvaryje buvo iškelta I šalies viešosios policijos padalinių darbuotojų sąskrydžio vėliava. Sąskrydyje dalyvavo policijos pareigūnai iš visų šalies apskričių policijos komisariatų viešosios policijos padalinių, Lietuvos viešosios rinktinės „Vytis“, Lietuvos policijos eskortavimo rinktinės, Lietuvos policijos apsaugos organizavimo tarnybos bei Policijos departamento prie VRM komandos, svečių teisėmis startavo Lietuvos šaulių sąjungos atstovai.

Išleistuvės Lietuvos karo akademijoje
Liepos 2 d. LR Prezidento dekretu 121 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventui buvo suteiktas Lietuvos kariuomenės leitenanto laipsnis.

Baltijos valstybių užgrobimo byla JAV: Lietuvių išeivijos politinė veikla XX a. 6–7 dešimtmetyje
Baigiantis XX a. penktajam dešimtmečiui, prieš pasklindant į kitus žemynus politinei lietuvių išeivijai, 1949 m. birželio 14 d. buvo priimta Lietuvių Charta. Tai – Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto inicijuotas dokumentas, padėjęs laisvajai lietuvijai ideologijos pamatus. Tokiu būdu lietuvių išeivija pasinėrė į plačią politinę veiklą už Lietuvos nepriklausomybę, ėmėsi konkrečių darbų.

Lietuvos partizanų ginklai
Iki šiol plačiau apie 1944–1953 m. laikotarpio Lietuvos partizanų ginkluotę nebuvo kalbėta. Šiame nedideliame tekste autorius aptaria ir charakterizuoja partizanų naudotą ginkluotę.

Ką veikia šeimos centrai?
1990 m. „Caritas“ organizacijoje įkurta Šeimos tarnyba, kurios uždaviniai buvo padėti irstančioms šeimoms, ruošti jaunimą šeimos gyvenimui, sužadėtinius – santuokai, padėti krizės ištiktoms šeimoms. Pagrindinis šeimos centrų tikslas yra laikantis katalikiškos moralės principų ugdyti ir palaikyti šeimas.

Himnas
Lietuvos valstybės himno idėja atsirado užsienyje. Iš pradžių į jį pretendavo net keli kūriniai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę