Lietuvos šauliai šiandien turi savo maldą
Jau beveik prieš metus Kariuomenės ordinariatas Lietuvos kariams išleido ir pristatė „Kario maldos vadovą“, tačiau šio leidinio aktualumas šiandienos visuomenei neišblėso. Plačiau apie šią knygą „Trimitui“ sutiko papasakoti jos sumanytojas vyriausiasis kariuomenės kapelionas plk. Juozas Gražulis.

Prisimenant vasaros linksmybes
Rugpjūčio 3 d. prasidėjo jaunųjų šaulių stovykla netoli Palangos – Nemirsetoje. Stovykla vyko dviem pamainom, joje dalyvavo ir lietuvių išeivijos vaikai.

Stovykloms pasibaigus
Šią vasarą Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinėje vyko kaip niekada daug jaunųjų šaulių ir moksleivių stovyklų – iš viso 7 pamainos po savaitę. Stovyklose prasmingai leido laiką jaunieji šauliai, kandidatai į jaunuosius šaulius, moksleiviai, vaikai iš socialiai remtinų šeimų ir kiti.

Investicija į mūsų ateitį – požiūris į jaunų lyderių ugdymą ir tobulinimą
Straipsnyje dėmesys skiriamas pagrindinei Didžiosios Britanijos Kariuomenės kadetų pajėgų rengimo programai, kuri sudaryta iš įvairių kursų: pirmosios medicinos pagalbos, šaudymo, ekstremalaus mokymo, vairavimo ir daug kitų.

Saugiai į mokyklą – saugiai į namus
Mokslo metų pradžioje Kauno pėsčiųjų saugumu rūpinosi ir prie perėjų budėjo viešosios policijos pareigūnai, VRM Vidaus tarnybos I pulko kariai, Kauno Tvirtovės ne rikiuotės 3-iosios kuopos šauliai bei radijo stoties „Kelyje“ uniformuoti rėmėjai.
Kauno šauliai jau ne vienerius metus padeda policijos pareigūnams užtikrinti vaikų saugumą.

Dalyvauti svarbiau nei laimėti
Rugsėjo 10–11 dienomis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko Gaižiūnų poligone vyko Ne rikiuotės šaulių IV turizmo sąskrydis ir Rikiuotės šaulių karinės daugiakovės varžybos.

Varžybos Švedijoje
Rugpjūčio 27–29 d. Švedijos Karalystėje vyko tarptautinės jaunimo varžybos „Swedish Home Guard Youth“, kuriose dalyvavo ir keturi jaunieji šauliai.

NATO karinių struktūrų pertvarka
NATO yra istorinėje kryžkelėje: Aljansas susiduria su naujais iššūkiais ir pavojais besiformuojančioje tarptautinėje saugumo aplinkoje. 2002 m. Prahos Viršūnių susitikime pradėtas pertvarkos procesas.

Už mūsų karius, partizanus
Rugsėjo 8–15 dienomis Šiluvoje vyko didieji Šilinės atlaidai. Pirmoji atlaidų diena šiemet buvo skirta Lietuvos kariuomenei ir partizanams, aukotos šv. Mišios už Lietuvos karius ir kariuomenę.

Patvirtintos naujo pavyzdžio policininkų uniformos
Birželio 14 dieną Lietuvos Respublikos Vyriausybė patvirtino naująjį policijos pareigūnų tarnybinės uniformos ir skiriamųjų ženklų aprašymą.

KOP vėliava perduota naujam vadui
Rugsėjo 3 d. Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyko Karinių oro pajėgų vadų keitimosi ceremonija. Nuo 2000-ųjų KOP vadovavusį plk. E. Mažeikį pakeitė plk. Jonas Marcinkus.

Pavojaus signalai ir jų rūšys
Nelaimės, didelio masto avarijos įvyksta netikėtai. Straipsnyje pristatomi pagrindiniai nelaimių ir katastrofų atvejais civilinės saugos tarnybos naudojami perspėjamieji signalai.

Negerk iš balos, nes…
Kokios gali būti viduriavimo priežastys, kaip tai susiję su apsinuodijimu maistu, kokios ligos gali užklupti ir kaip išvengti šių nemalonių pasekmių. Apie visa tai – gydytojo L. Juodelės straipsnyje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę