„Trimito“ išsirašymo pareiga, arba Tarpukario šaulių samprotavimai
1938 m. rugpjūčio 4 d. „Trimite“ Nr. 31 radome straipsnį, kuris ypač aktualus šiandien: ar reikia ir kodėl reikia prenumeruoti ir skaityti „Trimitą“.

Mokytis nori visi
Sausio 5–8 dienomis į jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo centrus Vilniuje, Rukloje ir Klaipėdoje tęsti mokslų susirinko jaunieji šauliai.

Žuvusiesiems už Lietuvos Laisvę atminti
Sausio 11 d. Vilniuje vyko Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos organizuotas tradicinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Bėgime dalyvavo 357 šauliai iš visos Lietuvos.

Iš kitų jie skiriasi tvarkinga šauliška uniforma ir gražia laikysena
Valstybinių švenčių, minėjimų ar kitų renginių metu garbės sargyboje stovinčius jaunus uniformuotus vyrus ne vienas žmogus pavadina kariais. Kviečiame artimiau susipažinti su Garbės sargybos ir Objektų apsaugos būriais.

Tradicijos tęsiamos
Gruodžio 29 d. Kauno įgulos karininkų ramovėje vyko šeštasis kalėdinis Kauno AVDŠR šachmatų turnyras „Šaulių taurė“. Turnyre rungėsi net 44 šachmatininkai.

Šauliui, savanoriui, skautui, muziejininkui plk. Juozui Šarauskui – 110

Gyvenimo džiaugsmas – per kūrybą dalyti save kitiems
Mintimis apie kūrybą, muzikavimo, drožinėjimo subtilybes, savo gyvenimo patirtimi dalijasi Baisogalos atskirojo būrio šaulys Edvardas Belokopytovas.

Esame reikalingi
1999 m. vasario 19 d. buvo įkurta Lietuvos kariuomenės Karo inžinerijos mokykla, kaip Atskirojo inžinerijos bataliono padalinys. Apie mokyklos gyvavimo pradžią ir šiandieną pasakoja dabartinis mokyklos viršininkas plk. ltn. Romualdas Kunigonis.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų 13-osios įkūrimo metinės

Pavasario diena Europoje 2004
Kokie tai renginiai, kas vyko 2003 m., kas numatoma šiais metais – į šiuos klausimus atsako projekto atstovė Lietuvoje Snieguolė Polianskienė.

Laisvės Kovos idealai
1949 m. vasario 16 d. Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos pasirašyta deklaracija prieš penkerius metus pripažinta Lietuvos valstybės teisės aktu. Straipsnyje kalbama apie šio sąjūdžio veiklą, priimtus dokumentus, jų likimą.

Vėliava, kurią nešiojome savyje
2003 m. gruodžio 19 d. istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune vyko Lietuvos laisvės armijos įkūrėjo, kario savanorio, Vyčio kryžiaus ordino kavalieriaus, brigados generolo Kazimiero Veverskio 90-ųjų gimimo metinių minėjimas ir atkurtos LLA vėliavos pagerbimas.

Iš dainos žodžių neišmesi, arba Lietuviškieji akordai Manerheimiadoje
LKKAS pastangomis leidžiamame Lietuvos kariuomenės karininkų 1918–1953 m. leidinyje, Antano Ričardo Druvės biografijoje minimas faktas, kad jis, mokydamasis Nikolajaus kavalerijos mokykloje Sankt Peterburge, artimai draugavo su Karlu Gustavu Manerheimu, vėliau tapusiu didžiu Suomijos karvedžiu.

Lietuvos ir užsienio kariuomenių pistoletai
Straipsnyje pristatomi pistoletai „Colt M1911 A1“, „Glock 17“ ir „Beretta 92FS“.

Kiekvienas pilietis gali būti paramos davėju

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę