Kas šauniausi ir gudriausi?
Sausio 29 dieną vyko Alytaus rajono 11-osios kuopos jaunųjų šaulių „Šauniausio būrio“ rinkimai. Kumečių, Santaikos ir Mergalaukio būrių jaunieji šauliai turėjo atlikti daugybę užduočių: kuo šmaikščiau papasakoti anekdotą, sukurti originalią aprangą, atsakinėti į įvairius klausimus ir kt.

Vilniaus apskrities jaunųjų šaulių žiemos sporto varžybos
Vilniaus AKMŠR šauliai vasario 13 d. surengė jaunųjų šaulių žiemos IV sporto varžybas. Jaunuoliai varžėsi krepšinio aikštelėje, šaudydami pneumatiniu ginklu, karo medicinos ir kitose rungtyse.

Šaudymo saugos instruktorių kursai šauliams
Vasario 19–20 dienomis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, Rukloje, šauliams vyko šaudymo saugos instruktorių kursai.

Tarptautinis dziudo turnyras karininko A. Juozapavičiaus taurei laimėti
Vasario 18–19 dienomis Alytaus sporto ir rekreacijos centre vyko tarptautinis dziudo turnyras, skirtas karininkui A. Juozapavičiui atminti. Turnyre dalyvavo apie 600 sportininkų iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos ir Lietuvos. Karininko A. Juozapavičiaus taurę, kurią įsteigė Lietuvos šaulių sąjunga, laimėjo latvių komanda.

Virvės traukikai varžėsi uždarose patalpose
Lietuvos virvės traukimo čempionatas uždarose patalpose vyko Šiaulių lengvosios atletikos mokyklos manieže vasario 19 dieną. Dvidešimt komandų varžėsi trijose svorio kategorijose. Pirmųjų vietų nugalėtojų taures namo išsivežė Kupiškio L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos (kategorijoje iki 560 kg) ir Panevėžio sporto klubo „Ąžuolas“ (kategorijose iki 680 kg ir iki 800 kg) komandos.

Šaulių sąjunga ir turizmas
Šaulių sąjunga dažnai yra siejama su pirmosios respublikos Nepriklausomybės kovomis, karininkijos luomo būrimosi pradžia. Ir daugelį nustebintų faktas, kad ši organizacija buvo viena pirmųjų, kuri padėjo pagrindą dabar itin puoselėjamam turizmo procesui.

Šauliai negali nedainuoti
Šiemet Šaulių sąjungos meno saviveiklos kolektyvų apžiūros pirmasis turas vyko visą vasario mėnesį. Apžiūros vyko Anykščiuose, Vilniuje, Kaune, Kupiškyje, Marijampolėje, Alsėdžiuose, Baisogaloje ir Alytuje. Pagal nuostatus, pirmame ture konkurso dalyviai turėjo atlikti tris pasirinktus kūrinius.

Dėmesio! Šachmatų turnyras „TRIMITO taurė“

87-osios valstybės atkūrimo metinės
Vasario 16-ąją Lietuva šventė Valstybės atkūrimo dieną. 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba paskelbė nepriklausomos demokratinės Lietuvos valstybės su sostine Vilniuje atkūrimą. Šiai dienai skirti šventiniai renginiai vyko visuose šalies miestuose ir miesteliuose, juose dalyvavo ir šauliai.

Gerai organizuota logistikos sistema kariuomenėje – būtina
Apie Lietuvos kariuomenės logistikos sistemą, esminius pasikeitimus, naujas užduotis, poreikius ir įrangą pasakoja Kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos bataliono vadas mjr. Vidas Zabiela ir LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono štabo viršininkas kpt. Aleksiejus Gaiževskis.

Gražus ir prasmingas bendradarbiavimas tęsiasi
Vasario 8 dieną Paramos vaikams centro direktorė A. Kurienė ir l. e. Karo akademijos viršininko pareigas plk. A. Vyšniauskas pasirašė atnaujintą bendradarbiavimo sutartį pagal programą „Pilietinis KA kariūnų ugdymas BBBS (Big Brothers Big Sisters) veikloje“. Programos tikslas – pilietinis kariūnų ugdymas savanoriškai globojant socialiai pažeidžiamus vaikus ir jų šeimas.

Okupacijos laikų slėptuvės
Rezistencijos metais (1944–1954 m.) Lietuvos sodybose, vėliau ir miškuose buvo įrengta daug slėptuvių, kuriose slėpdavosi šaukiamojo amžiaus vyrai, partizanai, kiti kovotojai už Lietuvos laisvę. Straipsnyje supažindinama su slėptuvių įrengimo sodybose, trobose, bulvių saugyklose ypatumais.

Žmogus ir šiuolaikinės vertybės
Ar vertybės įgimtos, ar įgyjamos? Kokios yra vertybių kaitos priežastys? Ar šiandieniniame pasaulyje reikalingas tautiškumas? Šiuos ir kitus klausimus svarsto Valstybinio pilietinio pasipriešinimo rengimo centro prie KAM sociologė Milda Česnavičiūtė.

Gyvenimas dokumentuose netelpa
Sausio 27 d. Krašto apsaugos ministerijoje buvo pristatyta žurnalistės Gražinos Sviderskytės knyga „Uragano kapitonas“ apie karo lakūną Romualdą Marcinkų. Knygos puslapiuose sudėta tai, ko nebuvo įmanoma parodyti prieš metus pasirodžiusiame to paties pavadinimo filme.

Dalykinio mandagumo abėcėlė
Straipsnyje gausu patarimų apie tai, kaip sveikintis, prisistatyti pačiam ar pristatyti kitą asmenį, kaip sutikti svečius, vesti derybas, rengti priėmimus.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę