Mobilios vasaros stovyklos 2005
Ataskaita apie Lietuvoje vykusias 46 stovyklas, kuriose turiningai laiką leido 6330 jaunųjų šaulių, kandidatų į jaunuosius šaulius, moksleivių, išeivijos lietuvių vaikų, vaikų iš padidintos rizikos grupių, kitų jaunuolių.

Senovės dienos Alytuje
Rugsėjo 2–3 dienomis Alytaus kraštotyros muziejaus kieme vyko renginys „Amatų kiemas – 2005“. Tai buvo pažintis su Lietuvoje gyvenančių įvairių tautinių bendruomenių etnine kultūra ir kulinariniu paveldu.

Su daina per Europą
Straipsnyje rašoma apie Klaipėdos apskrities jūros šaulių rinktinės Palangos vyrų choro „Žilvinas“ ir Kretingos moterų choro „Svaja“ viešnagę Lenkijoje, Čekijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje.

Ir aš ten buvau alų, midų gėriau…
Toliau pasakojama apie Lietuvos šaulių viešnagę Didžiojoje Britanijoje, apie aplankytas vietas, ekskursijas.

Sofija Pūtvytė-Mantautienė – pavyzdys moterims šaulėms
Straipsnyje išsamiai apžvelgiamas Sofijos Pūtvytės-Mantautienės gyvenimas, veikla.

Poezijos vakaras Žemaitijoje
Rugsėjo 20 d. Plungės viešojoje bibliotekoje visuomenei buvo pristatyta ketvirtoji šaulės Reginos Kajutienės poezijos ir miniatiūrų knyga „Per skausmo sietuvas brendu“.

Ištvermės ir patirties kupinas ruduo
Rugsėjo 9–10 dienomis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko Gaižiūnų poligone vyko Ne rikiuotės šaulių V turizmo sąskrydis ir Rikiuotės šaulių karinės daugiakovės varžybos.

Šiluvoje – šv. Mišios už karius ir laisvės gynėjus
Rugsėjo 8 d. Šiluvoje Švč. Mergelės Marijos gimimo didžiuosiuose atlaiduose buvo aukojamos šv. Mišios už Lietuvos karius ir laisvės gynėjus.

Tautos apsisprendimas lėmė, ir jie išėjo
Straipsnyje pristatomi naujai išleisti leidiniai – monografija „Rusijos kariuomenės išvedimas 1990–1993“ ir dokumentų rinkinys „Rusijos kariuomenės išvedimas dokumentuose“.

Vienas savo kieme – ne karys
Interviu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos Europolo Lietuvos nacionalinio skyriaus viršininku Mindaugu Petrausku.

Lietuvos pareigūnai prisidėjo prie karo nualintos šalies atkūrimo
Straipsnyje rašoma apie Bosnijos ir Hercegovinos Respublikos mėginimą atsigauti po trejų metų kruvino karo tarp etninių grupių, apie Lietuvos policijos pareigūnų S. Grigorjevo ir V. Ratkevičiaus darbą Europos Sąjungos policijos misijoje Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Europos Sąjungos sveikatos draudimo kortelė
Nuo liepos 1 d. apdraustiesiems privalomuoju sveikatos draudimu, išvykstantiesiems į Europos Sąjungos valstybes, Norvegiją, Islandiją, Lichtenšteiną ar Šveicariją, teritorinės ligonių kasos ar jų atstovai savivaldybėse išduoda ne E 111 formos pažymas, o Europos sveikatos draudimo korteles.

Tikslas – sunaikinti
Straipsnyje išsamiai aprašomas Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Išminavimo kuopos darbas, patariama, kaip elgtis suradus sprogmenų.

Mato Šalčiaus vaidmuo Lietuvos šaulių sąjungoje
Spalio 20 d. sukanka 115 metų, kai gimė žymus visuomenės veikėjas, žurnalistas ir keliautojas, vienas iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjų ir pirmininkų Matas Šalčius. Remiantis Vytauto Didžiojo karo muziejaus istorikės Audronės Veilentienės sukaupta medžiaga, straipsnyje pateikiami įdomesni žymaus visuomenės veikėjo gyvenimo ir veiklos momentai.

Pirmasis žuvęs šaulių būrio vadas Vincas Dovydaitis
Spausdinama Vinco Dovydaičio biografija, perlaidojimo istorija.

Aleksandras Makedonietis. II dalis
Toliau spausdinamas straipsnių ciklas apie Aleksandrą Makedonietį. Šiame numeryje apžvelgiami jo karai Mažojoje Azijoje, žygis į Persiją.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę