„Mes – NATO nariai, ir tai garantas, kad esame saugūs“
Pokalbyje su krašto apsaugos ministru Gediminu Kirkilu aptariama Lietuvos krašto apsaugos sistema, Lietuvos kariuomenės indėlis į tarptautines operacijas, visuomenės ir kariuomenės santykius, Šaulių sąjungos perspektyvas krašto apsaugos sistemoje ir kt.

„Nominacijos 2004“
Įspūdžiai iš Alytaus AŠR jaunųjų šaulių šventės – metų nominacijų įteikimo ceremonijos, vykusios sausio 8 dieną Alytuje.

Nauja bendradarbiavimo sutartis
Sausio 22 d. Kauno įgulos karininkų ramovėje pasirašyta Lietuvos šaulių sąjungos ir Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio bendradarbiavimo sutartis.

Pilietinis ugdymas, tarptautinės misijos ir karinė tarnyba
Tris praėjusių metų savaitgalius vyko jauniesiems šauliams skirti seminarai „Tarptautinių misijų dalyvių pilietinio ir profesinio pasirengimo reikšmė“, „Lietuvos karių dalyvavimas tarptautinėse misijose“, kuriuos organizavo Valstybinio pilietinio pasipriešinimo rengimo centro prie KAM specialistai. Seminaruose iš viso dalyvavo 115 jaunųjų šaulių iš visos Lietuvos.

Karšta arbata, supratingas vadas ir geri draugai…
Praėjusių metų gruodžio 18–19 dienomis vyko Panevėžio AŠR šaulių instruktorių ir būsimų būrių vadų žygis į mišką.

Ekspedicija Mato Šalčiaus pramintais takais
Šiemet minint rašytojo ir keliautojo Mato Šalčiaus 115-ąsias gimimo bei 65-ąsias mirties metines, kilo mintis suorganizuoti ekspediciją į Pietų Ameriką ir pabandyti surasti M. Šalčiaus kapavietę, tinkamai ją įamžinti. Ekspedicija iš Vilniaus planuoja išvykti liepos 12 dieną.

Jie būrėsi po šaulių vėliava
Dar 1989 m. gruodžio 14 d. vykusiame Šaulių sąjungos laikinosios tarybos išplėstiniame posėdyje buvo nutarta sušaukti LŠS atkuriamąją konferenciją. Ji buvo surengta 1990 m. vasario 15 d. Konferencijos metu patvirtintas LŠS statutas, įstatai, išrinkta LŠS Centro valdyba, LŠS Koordinacinė taryba, Garbės teismas, Kontrolės komisija ir Šaulių žvaigždės taryba.

Dėmesio! Naujas konkursas „Laiškas Tau, TRIMITE“.

Tiems, kurie žuvo už laisvę
Sausio 9 d. Vilniuje Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija kartu su Krašto apsaugos ministerija ir kitomis organizacijomis keturioliktą kartą surengė pagarbos bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“. Bėgimo dalyvių gretas papildė ir LŠS nariai – 417 šaulių.

Kodėl nusikalsta nepilnamečiai?
Pastarųjų metų oficialūs statistiniai duomenys rodo, kad nepilnamečių nusikalstamumo lygis mažėja. Galima teigti, kad tokius pokyčius lėmė sėkmingai vykdoma Vaikų ir paauglių nusikalstamumo prevencijos programa. Visgi nerimą kelia tai, kad vis dar nemažėja sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, kuriuos padarė paaugliai, skaičius.

„Trakų štai garbinga pilis…“
Trakai pagrįstai laikomi viena gražiausių Lietuvos vietovių. Turistus traukia unikali pilis ežero saloje, įvairios šventės, nuostabi gamta. Trakų istorijos muziejus veikia ne tik jau minėtoje Salos pilyje. Apie muziejaus istoriją, lankytojus, lobius pasakoja Trakų istorijos muziejaus direktorius V. Poviliūnas.

„Tigrai“: Karališkasis Velso princesės pulkas
Ats. plk. ltn. Brianas Courtas, Jungtinės Karalystės Kariuomenės kadetų pajėgų Hempšyro ir Vaito salų vado pavaduotojas, pristato pulką, kuriam priklauso, trumpai apžvelgia svarbiausias pulko istorijos datas, pulko narių segimus ženklelius, juose įamžintų simbolių reikšmę.

Sportas – šventė kūnui ir atgaiva sielai
Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ įkurta 1991 m. Tai visuomeninė organizacija, vienijanti Teisingumo ministerijoje įregistruotas respublikines visuomenines kūno kultūros, sporto ir turizmo organizacijas. Pagrindinis asociacijos tikslas – siekti visuomeninės gerovės kūno kultūra ir sportu stiprinant žmonių sveikatą, propaguoti sveiką gyvenseną, organizuoti sporto ir poilsio renginius.

Amnezija: muilo operų išmonė ar tikrovė?
Ar gali žmogaus atmintis netikėtai pradingti ir vėl atsirasti? Kada tai įvyksta ir gal tai liga? Į šiuos ir kitus klausimus apie atminties praradimą atsakoma straipsnyje, pateikiami mokslininkų šios srities tyrimų rezultatai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę