Bendradarbiavimas duos vaisių
Sausio 24 d. Lietuvos šaulių sąjungos štabe Sąjungos vadas Juozas Širvinskas su generaliniu miškų urėdu Benjaminu Sakalausku aptarė šaulių ir miškininkų bendradarbiavimo perspektyvas, su Lietuvos kariuomenės vyriausiuoju kapelionu plk. Juozu Gražuliu – galimybę pasirašyti Šaulių sąjungos ir Lietuvos kariuomenės ordinariato bendradarbiavimo sutartį.

Jauniesiems šauliams įdomu viskas, kas nauja
Apie jaunuosius šaulius, šiemet susirinkusius į jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo sesiją, apie pastebėjimus ateičiai pasakoja jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo centrų viršininkai psk. Vilius Januševičius, ats. mjr. Alfredas Jonauskas, dim. plk. Jonas Juodka.

Neįkainojama patirtis
Apie Kanadoje 4,5 mėn. vykusius anglų kalbos kursus, savo sukauptą patirtį, įspūdžius ir pažintis pasakoja Gen. J. Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininko pavaduotojas, l. e. akademijos viršininko pareigas plk. Arūnas Dudavičius. Plačiau…

Šeštasis tradicinis žygis „Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais“
Vėlyvą sausio 14-osios popietę prasidėjęs žygis „Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais“ baigėsi sausio 15-ąją penktą valandą ryto. Buvo žygiuojama iš Palangos į Klaipėdą, prisimenant Klaipėdos sukilimo dalyvius ir visus žuvusiuosius už Lietuvos laisvę.

Merkinės mūšiui – 60
2005 m. gruodį buvo minimos garsaus Merkinės puolimo 60-osios metinės.

Šauliai tradiciniame bėgime dalyvavo gausiausiai
Sausio 8 d. Vilniuje vyko Lietuvos mėgėjų asociacijos organizuotas tradicinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Plačiau…

Šaulio laiškai iš Afganistano
Alytaus AŠR S-3 skyriaus vyr. specialisto, „Trimito“ draugo ir skaitytojo Rimanto Marmantavičiaus laiškai, rašyti „Trimito“ redakcijai.

Laisvės gynėjų diena Vilniuje ir Kaune
Straipsnyje pasakojama apie laisvės gynėjų 15-ųjų metinių minėjimo renginius Vilniuje ir Kaune.

Pasieniečių mokykloje aptarti veiklos rezultatai
Išsami Visagino pasieniečių mokyklos praėjusių metų veiklos ataskaita.

Istoriko Adolfo Šapokos sukaktis
Pažintis su istoriko Adolfo Šapokos asmenybe ir jo veikla.

Apie Tėvynę mažiems žmogučiams
Straipsnyje pasakojama apie vaikų pilietinį ir patriotinį ugdymą.

Fotografijų paroda apie Anderso armiją
Sausio 19 d. Kauno įvairių tautų kultūrų centre vyko fotografijos parodos „II pasaulinis. Anderso armija: nuo stalininės tremties iki Monte Cassino“, skirtos Lietuvoje mažai žinomam II pasaulinio karo puslapiui atminti, atidarymas.

Mūšis dėl Midvėjaus atolo
Toliau spausdinamas straipsnių ciklas apie mūšį dėl Midvėjaus atolo. Šiame numeryje apžvelgiamos Midvėjaus atolo pirmoji ir antroji mūšio fazės.

Ginklų, šaudmenų, sprogmenų savanoriškas atidavimas, ginklų ir šaudmenų įteisinimas
Straipsnyje rašoma apie nelegaliai laikomų ginklų legalizavimą, ginklų apyvartą.

Pusiau automatinis šautuvas SVT-40
Pristatomas naujas straipsnių ciklas apie ginklus. Šiame numeryje rašoma apie Lietuvos partizanų ginklą – pusiau automatinį šautuvą SVT-40.

Nusikaltimo metu nukentėjusio asmens statusas
Apie nusikaltimo metu nukentėjusio asmens statusą pasakoja teisininkė Aistė Misiūnaitė.

Apie vergus, laisvę ir kelionę
Naujas straipsnių ciklas apie tai, kam kasdienybės rutinoje nebelieka laiko. Šį kartą – mintys apie vergus, laisvę ir kelionę.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę