Jaunsardze šventė 15-ąsias įkūrimo metines

Apie giminingos Lietuvos šaulių sąjungai organizacijos Latvijos jaunųjų širdžiųJaunsardze – penkioliktųjų metinių minėjimą bei gražią šventę, vykusią spalio pradžioje Rygoje, pasakoja žurnalistas Valdas Kilpys. 

Šauliai studentai dirbs Lietuvai ir Šaulių sąjungai

Studentai Lietuvos šaulių sąjungos istorijoje susibūrė antrąjį kartą (pirmąjį – 1925 m.). Apie tai, ką svarstė bei diskutavo trisdešimt Vilniaus šaulių studentų klubo narių, susirinkę Trakuose į pirmąjį sąskrydį, pasakojama  straipsnyje. 

Rukloje vyko jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių kursų pirmoji sesija

„Prisiminus prieš trejetą dienų matytas jaunųjų šaulių baugščias akis ir neužtikrintą balsą, nesinorėjo tikėti, kad šie jauni žmonės gali taip pasikeisti per tokį trumpą laiką“, – rašoma straipsnyje apie jaunuosius šaulius bei jų užsiėmimus sesijoje. 

Dovana – pažintis su Lietuvos šaulių sąjunga

Pasisemti gilesnių žinių bei informacijos iš pirmųjų lūpų apie Lietuvos šaulių sąjungą, jos šiandieninę veiklą ir ateities planus į Šaulių sąjungos štabą atvyko Šaukėnų Vlado Puvinskio-Pūtvio mokyklos mokytojai. Apie tai kalbama straipsnyje. 

Vyriausiasis kariuomenės kapelionas plk. J. Gražulis: „Kiekvieno krikščionio uždavinys yra atsivertimas“

Apie kariuomenės kapelionų pratybas bei mokymus jose, apie armijoje tarnaujančiųjų bei jų artimųjų sielovadą, apie šiandienos žmonių pilietiškumą bei patriotinį jausmą, apie krikščioniškosios moralės ir tarnavimo tėvynei su ginklu rankose suderinamumą bei kitomis temomis kalbasi vyriausiasis kariuomenės kapelionas ir žurnalistas. 

Tai mūsų šventė…            

 Apie Alytaus apskrities A.Juozapavičiaus šaulių rinktinės 88-ųjų metinių minėjimą ir įsimintiną šventę, kurioje netrūko nei rimties, nei šypsenų, pasakoja jaunieji šauliai. 

Pagerbti partizanai kovoję už Lietuvos laisvęŠeduvoje atidengtas paminklas Prisikėlimo apygardos partizanams atminti

Informacija apie Zarasų rajone, Knypiškių kaimo kryžkelėje, pašventintą bei Radviliškio rajone, Šeduvos centre, atidengtą paminklą, partizanams, kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę atminti. 

Šauliai padėjo rengti Utenos miesto šventę

Prasminga talka

Straipsniuose pasakojama apie jaunųjų Utenos apskrities 9-osios kuopos šaulių dalyvavimą rengiant gimtojo miesto 746-ąsias metines bei Kauno AVD 2-osios rinktinės jaunųjų šaulių pagalbą sodinant ąžuoliukus Žalgirio pergalės parke. 

Kazio Germano 110- ųjų gimimo metinių minėjimas Kriūkuose

Muziejai mini didvyrius

Šv. Mykolo atlaidai Alovėje

Tai žinios apie šaulių dalyvavimą renginiuose, kurie vyko įvairiuose Lietuvos kampeliuose. 

LŠS vadas pasveikino policininkus

Šv. Angelų sargų dieną – policininkų profesinės šventės proga LŠS vadas J.Širvinskas įteikė pasižymėjimo ženklelius „Už nuopelnus šaulių sąjungai“ policijos pareigūnams. Apie tai rašoma straipsnyje.

 Žygis Šaukėnai–Palendrių vienuolynas

Šiaulių apskrities jaunųjų šaulių kelionės į Palendrių vienuolyną bei Vlado Putvinsko-Pūtvio dvarvietę patirtais įspūdžiais dalijasi žygio dalyviai. 

Jaunųjų šaulių ir miškininkų spartakiada Ryškėnuose               

Panevėžio jaunieji šauliai — sportiškiausi šalyje

Šauliai — orientavimosi sporto varžybų dalyviai    

Šaudymo pratybos         

 

Akies taiklumo patikra

Apie Šaulių sąjungos narių aktyvumą, sportiškumą bei pasiekimus šioje srityje galima pasiskaityti minėtuose straipsniuose. 

Aš — pilietis!

Straipsnyje pasakojama apie įsimintiną Baisogalos jaunųjų šaulių kelionę į Vilnių, apsilankymą Prezidentūroje, Belmonte ir Trakų pilyje.                     

Bendrauja jaunieji šauliai

Čia rašome apie užsimezgusią Panevėžio ir Biržų jaunųjų šaulių draugystę bei turiningą bendravimą. 

Pilietinė visuomenė

Mes tapsime tikra komanda

Žinių siekis, aktyvios pastangos kuo daugiau išmokti bei įgytą informaciją pritaikyti praktikoje – vienas iš skatintinų ir palaikytinų jaunuomenės bruožų. Apie smalsius jaunuosius šaulius rašoma straipsniuose: 

Perduoti ginklai

Lietuvos šaulių sąjunga Vytauto Didžioji karo muziejui perdavė dvylika vertingų ginklų. Apie šį faktą išsamiai rašoma straipsnyje. 

Lietuvos kariuomenės 89-osios metinės

„Prieš 89 metus, 1918 m. lapkričio 23-ąją, Lietuvos ministras pirmininkas prof. A. Voldemaras išleido pirmąjį įsakymą dėl Lietuvos kariuomenės steigimo. Ši diena ir laikoma Lietuvos kariuomenės įkūrimo diena. Tačiau Lietuvos kariuomenės kūrimosi procesas prasidėjo kiek anksčiau“, – rašoma straipsnyje apie mūsų šalies kariuomenės kūrimąsi. 

Laisvės proveržiai sovietiniame Kaune

„Sudėtingu sovietinės okupacijos laikotarpiu Kaunui teko ypatingas vaidmuo. Tai buvo miestas, kurio sovietai bijojo ir nekentė. Kauno išsiskirtinumą lėmė jau vien tai, kad į sovietmetį jis atėjo iš laikinosios sostinės klestėjimo laikų. Miestas laikytas „lietuvybės centru“, jo gyventojų  daugumą sudarė senbuviai, branginę tautines ir patriotines vertybes. Puoselėjęs praeities tradicijas, jis drauge buvo atviras Vakarų pasaulio idėjoms — Kaunas išlaikė ir lietuviškiausio, ir vakarietiškiausio miesto bruožus.“ Kauno savastis, jo laisvės daigai – apie tai kalbėta Kauno viešojoje bibliotekoje vykusiame renginyje, apie kurį ir rašoma straipsnyje. 

Brigados generolui Stasiui Dirmantui — 120          

Apie žinomo profesoriaus, Krašto apsaugos ministro, generolo veiklą, jo indėlį modernizuojant Lietuvos kariuomenę kalba Stasys Ignatavičius. 

Moterų veiklos laukas Lietuvos šaulių sąjungoje

Straipsnio apie Lietuvos moterų šaulių veiklą tarpukario Lietuvoje tęsinys. Pradžia numeryje 9. 

Vėlinės: keliauti sielų upe

Tai įspūdis apie prasmingą ir verčiantį susimąstyti bei giliau pažvelgti į esančiųjų ir išėjusiųjų sąsajas renginį, kurį organizavo Kauno humanitarinio fakulteto studentai per Vėlines. 

Lietuvos šaulių sąjungos Biržų 18-osios rinktinės istorija   

Pradedama spausdinti reikšmingesni Valdemaro Michalausko ir Vaidoto Jurgaičio parengtos Lietuvos šaulių sąjungos Biržų 18-osios rinktinės istorinės apybraižos puslapiai, kuriuose skaitytojai aptiks naują žvilgsnį į šaulių atsiradimo istoriją. 

Medininkuose atidaryta moderni pasieniečių mokykla

Apie šį neeilinį įvykį informuoja Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Viešųjų ryšių skyrius. 

Ugniagesių patarimai prasidėjus šildymo sezonui    Straipsnio tikslas  – apsaugoti žmones nuo tragiškų pasekmių – gaisrų, prasidėjus šildymo sezonui. 

Mokomajame pulke minimas šimtadienis

Apie šį renginį (o tai  – šimtas dienų, likusių iki privalomosios karo tarnybos pabaigos), vykusį Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke ir pasakojama straipsnyje. 

Klaipėdoje rinkti geriausi šalies viešosios policijos pareigūnai

Apie vykusį renginį, dalyviams teiktas užduotis, rungtis bei nugalėtojus kalbama straipsnyje.

Tarptautinė žygeivių lyga                    

Apie šią organizaciją bei Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko dalyvavimą Vokietijoje, Fuldos mieste, vykusį dviejų dienų žygį ir rašoma straipsnyje. 

Psichologinis karas

Psichologinis karas — itin sena interesų įgyvendinimo priemonė. Plėtojantis moderniosioms technologijoms, psichologinio karo principai ne tik išlieka aktualūs, bet ir naudojami pasitelkus naujas komunikacijos technologijas. Psichologinis karas — įtaigos priemonių naudojimas pasitelkus specialiai parinktą informaciją, siekiant paveikti draugiškos, neutralios ar priešiškos auditorijos nuomonę, įsitikinimus, emocijas ir elgesį.            

Verta paskaityti               

Skaitytojams šį kartą pristatomos dvi knygos: „Lietuvos šventieji ir globėjai“ bei Viktoro Ašmensko „Lietuvos aeroklubas 1927—1940 metais“.   

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę