Įvyko trečiasis LŠS ir KPAT prie KAM atstovų susitikimas
„Trimito“ skaitytojus informuojame apie Kauno įgulos karininkų ramovėje įvykusį Lietuvos šaulių sąjungos ir Karo prievolės administravimo tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos atstovų susitikimą, kurio metu buvo pristatytas bendras LŠS ir KPAT prie KAM 2008 m. veiklos planas. 

Atnaujinta sutartis su Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centru
Kovo 5 dieną Vilniuje, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre buvo atnaujinta LŠS ir šio centro bendradarbiavimo sutartis. Su naujaisiais sutarties redakcijos tikslais ir siūlome susipažinti straipsnyje. 

Jaunųjų šaulių tarybos posėdis
Kovo 28-30 dienomis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke (Rukloje) buvo surengtas išplėstinis jaunųjų šaulių tarybos posėdis, kuriame dalyvavo LŠS rinktinių vadų pavaduotojai bei aktyviausiai bei labiausiai motyvuoti jaunieji šauliai. Šaulių sąjungos veiklos stabilumo puoselėjimui išsamias paskaitas apie strateginį valdymą skaitė Lietuvos šaulių sąjungos Centro valdybos narys, Mykolo Riomerio universiteto dėstytojas dr. Saulius Nefas. 

Tradicinis tarptautinis rankinio turnyras
Druskininkų sporto centro salėje vyko VI tarptautinis jaunojo šaulio Giedriaus Matulionio atminimo rankinio turnyras. Apie rankinio turnyro dalyvius bei rezultatus kviečiame pasiskaityti šiame pranešime. 

Žygis Livonijos ordino keliais
Kėdainių 10-oji jaunųjų šaulių kuopa surengė 40 kilometrų žygį — šventę, skirtą pagerbti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą. Apie žygio dalyvių kelionės „taškus“ ir įspūdžius išsamiai aprašyta šiame straipsnelyje. 

Šauliai svečiavosi Telšių vaikų globos namuose
Šiuo straipsniu parodoma, kad Šaulių sąjungos veikla atspindi tikruosius šauliškuosius idealus. 

Mes — dalis Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės
Šio žurnalo numerio skyrelyje „Tema“ skaitytojai kviečiami susipažinti su Mažeikių šaulių 1-osios kuopos vadu Pranu Trakiniu ir jo visuomenine veikla.

Jaunimo idėjos vertos milijono
Vasario mėn. Kernavėje vyko Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Jaunimo žiemos forumas. Pirmą kartą šiame renginyje svečio teisėmis dalyvavo ir Lietuvos šaulių sąjunga. Apie kilusias diskusijas ir tai, kaip mums sekėsi reprezentuoti savąją veiklą, kviečiame pasiskaityti Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių vado Mindaugo Nefo pranešime. 

Atkurtai Lietuvai — aštuoniolika
Fragmentiškuose straipsneliuose skaitytojus informuojame, kaip įvairiose Lietuvos vietovėse buvo paminėta Kovo 11-oji.  

Apie slidinėjimą Alpėse ir tikėjimą kariuomenėje
Straipsnyje Lietuvos šaulių studentų klubo narė Skaidrilė Grigaitė pasakoja, kaip dvi šaulės studentės dalyvavo Alpių aukštumoje vykusioje konferencijoje, kariškai vadinamoje — slidinėjimo atsitraukimu. 

Lietuvos „apendiksas“ arba kaip mes jodėme pasieniečių plieno žirgus
Straipsnyje aprašoma „Trimito“ redakcijos viešnagė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Dieveniškių užkardoje.  

Keli svarbūs pastebėjimai prieš vykstant į šaudyklą
Žurnalistas Valdas Kilpys dalijasi patarimais, kurie padėtų, kad šaudykloje praleistas laikas būtų įdomus ir efektingas. 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę