Šaulių sodintas ąžuolas oš kariuomenės 90-mečio ąžuolyne
„Trimito“ skaitytojus informuojame apie gegužės 10 d. netoli Pabaisko miestelio vykusį išskirtinį renginį. Kodėl šventė buvo darbinga bei apie išskirtinius šventės momentus kviečiame pasiskaityti šio mėnesio žurnale. 

Šauliai atgaivino vėliavos pakėlimo ceremoniją
Vėliavos kėlimo tradicija Karo muziejaus sodelyje gimė 1924 metais. Tada vėliava buvo keliama kasdien. Kas ir kaip atgaivino šią gražią tradiciją, kviečiame pasiskaityti. 

Žygis nepriklausomybės kovų keliais
Utenos 9-osios rinktinės jaunųjų šaulių kuopos vado pavaduotoja Indraja Juciūtė skaitytojus informuoja apie gražų jaunųjų šaulių žygį, kurio metu šauliai susipažino su istorinėmis vietomis ir prasmingai praleido laiką. 

Jaunieji šauliai Salake
Jaunoji šaulė Daiva Poškaitė dalijasi įspūdžiais iš kelionės į Salaką. Anot autorės, ,,Mūsų tikslas buvo ne vien tik pailsėti“. Apie kelionės tikslus, ir kaip pavyko juos įgyvendinti, kviečiame pasiskaityti. 

Pokalbiai šventovės rūsyje
Šaulių studentų klubas, tęsdamas savo paskaitų-susitikimų ciklą, Vilniaus studentams Šv. Ignoto bažnyčios rūsyje kalbėjo apie šių laikų vertybes ir tikėjimo prasmę jaunimo gyvenime. Straipsnyje pateikiamos mintys, išsakytos paskaitų metu. 

Kalniškės mūšiui atminti…
Jaunieji šauliai dalijasi įspūdžiais apie paminėjimą, skirtą Kalniškės mūšyje žuvusiems partizanams atminti. Kalniškės mūšis įvyko 1945 05 16 Alytaus apskrities Simno valsčiuje. Mūšis laikomas pačiu nuožmiausiu, didžiausiu ir kartu svarbiausiu Lietuvos partizanų mūšiu. 

Žuvusius partizanus prisimena ne tik jų bendražygiai
Paskutinį balandžio mėnesio sekmadienį Batakių miške, Antagluonio kaime, aidėjo pagarbos šūvių salvės. Ten susirinkę Šaulių sąjungos nariai, buvę rezistencijos kovų dalyviai ir jų artimieji prisiminė ir tylos minute pagerbė prieš šešiasdešimt vienerius metus vykusius tragiškus įvykius. Apie tai, kaip buvo įprasmintas minėjimas, praneša šaulys Tomas Kliukas. 

Respublikinės moksleivių šaudymo varžybos
Strazdų šaudykloje, esančioje Šiaulių rajone, vyko respublikinės 9-10 klasių moksleivių komandinės ir asmeninės varžybos. Straipsnyje „Trimito“ skaitytojai informuojami apie varžybių dalyvius, rezultatus, apdovanojimus.  

LŠS vadas J. Širvinskas: „Istorijos tėkmėje Šaulių sąjungai visada pavykdavo rasti balansą…“
Skyrelyje „Tema“ šiame numeryje spausdiname žurnalisto Valdo Kilpio pokalbį su Lietuvos šaulių sąjungos vadu Juozu Širvinsku. LŠS vadas dalijasi mintimis apie tai, kuo dabar gyvena Lietuvos šaulių sąjunga, pažymi svarbesniuosius įvykius, pokyčius, trūkumus bei naujus siekius. Anot LŠS vado J. Širvinsko, ,,darbo laukia daug“. 

Festivalis „Sportas visiems“: mūsų daug ir mes jėga
Gegužės 30-birželio 1 d. jau kelinti metai iš eilės Palangoje vyko festivalis „Sportas visiems“. Kaip pažymi žurnalistas Valdas Kilpys, ,,Palangoje rinkosi visi tie, kuriems sportas yra gyvenimo būdas. Natūralu— sveika gyvensena yra neatsiejama nuo tikrojo šauliškumo“. Apie tai, ką festivalyje reiškė pasakymas „Mėlynoji infekcija“, varžybų rezultatus ir kitas linksmybes kviečiame pasiskaitinėti žurnalo rubrikoje „Sportas“. 

Šaulių palapinė Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną buvo pilna lankytojų
Gegužės 17 d. Vilniaus Vingio parke vyko tradicinė Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. Straipsnyje informuojama, ką malonaus ir įdomaus renginio metu dalyviai galėjo išvysti ir išbandyti bei kitos renginio akimirkos. 

Lietuvos kariuomenė žengia profesionalėjimo kryptimi
Valstybę be kariuomenės sunku būtų įsivaizduoti. Būti ar nebūti šauktinių kariuomenei? Kada liks tik profesinė karo tarnyba? Tai klausimai, kurie aptarinėjami ir seimo koridoriuose, ir daugelio šalies gyventojų namuose, kurie aktualūs kariškiams. Apie tarnybą kariuomenėje, karių socialines garantijas, piliečių prievoles ir profesinę karo tarnybą pasakoja Karo prievolės administravimo tarnybos prie KAM viršininkas Tomas Pilvinis.  

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę