Specializuotosios vasaros stovyklos 2008 m.
Lietuvos šaulių sąjunga, Krašto apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos, bendradarbiaudamos su mokyklomis, savivaldybėmis ir jaunimo organizacijomis, aštuntus metus iš eilės tęsia projektą „Mobiliosios vasaros stovyklos“. Kaip įprasta, šiemet stovyklos vyksta visose šalies apskrityse. Planuojama, kad iki vasaros pabaigos bus surengta apie 50 stovyklų, kuriose aktyviai ilsėsis apie penki tūkstančiai vaikų ir paauglių. Šiame žurnalo numeryje spausdiname informacija apie Liepos 8-ąją vykusį trijų specializuotų stovyklų atidarymą: jaunųjų policijos rėmėjų ir jaunųjų šaulių, jaunųjų šaulių-inžinierių bei jaunųjų ugniagesių ir jaunųjų šaulių stovyklos. 

Pirmoji savaitė Nemirsetos stovykloje
Panevėžio apskrities šaulių 5-oji rinktinė liepos 7 dieną pradėjo jaunųjų šaulių stovyklą Nemirsetoje. Straipsnyje aprašomas stovyklos atidarymo akimirkos, programa, šaulių įspūdžiai bei uždarymas. Anot straipsnio autorės, kad ir kaip buvo liūdna išsiskirti, bet juk susitiksime kitais metais.  

Kėdainių jaunųjų šaulių kuopos vasaros stovyklos
Jaunoji šaulė Agnė Žlobeckytė pasakoja apie Keleriškių miške surengtą vasaros stovyklą. „Džiugu, kad šiemet vaikai buvo ypač kūrybingi ir aktyvūs, todėl net paskutiniosiomis dienomis neatsisakydavo aktyvių pramogų“ — teigia straipsnio autorė. Apie vaikų kūrybišką veiklą ir aktyviąsias pramogas ir kviečiame pasiskaityti. 

Mobiliųjų vasaros stovyklų maratonas Pivašiūnuose
Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinė mobiliųjų vasaros stovyklų maratoną pradėjo liepos 7 dieną Alytaus rajono Pivašiūnų mokyklos stadione, kur palapinių miestelis įsikūrė net trims savaitėms. Šiais metais iš viso buvo sulaukta net 844 stovyklautojų. Straipsnyje jaunoji šaulė Jolita Mickevičiūtė teigia, kad šauliai stovykloje įgavo daug naujų žinių ir įgūdžių. Taigi, kokie svečiai nuolat lankėsi stovyklose, ką naujo sužinojo bei išmoko Jolita išsamiai pasakoja savo straipsnelyje.  

Misija — Sibiras 2008 m.
Lietuvos šaulių studentų klubo valdybos narys Alminas Sinevičius „Trimito“ skaitytojus informuoja apie savo patirtus įspūdžius Sibiro platybėse. Pagrindinis savo patirtus įspūdžius Sibiro platybėse. Pagrindinis „Misija Sibiras‘08“ ekspedicijos tikslas — kuo kruopščiau sutvarkyti nustatytą kiekį lietuvių kapų Sibire, kur ilsisi kažkada ištremti Lietuvos piliečiai.  

„Mažasis“ kuopos jubiliejus
„Trimito“ skaitytojai informuojami apie Utenos 9-osios kuopos penkerių metų šventę. Prie paminklo žuvusiesiems už Lietuvos laisvę dvylika jaunųjų šaulių davė pasižadėjimą. ,,malonu buvo matyti, kad šaulių iškilmingą pasižadėjimą stebėjo didelis būrys miestelėnų, kurie džiaugėsi, kad auga gera ir graži jaunoji karta,“ —  teigė L. Bidlauskienė.

Tėvynės gerovės pagrindas — tikrosios vertybės
Šiame žurnalo skyrelyje „Tema“ spausdinamas Lietuvos policijos kapeliono Aušvydo Belicko ir žurnalistės Lolitos Sipavičienės pokalbis. Kapelionas A. Belickas teigia, kad smagu būti šaulių organizacijoje, kadangi ji padeda atgaivinti istorinę atmintį. O ji, kaip ir religinė atmintis, žmogui yra labai svarbios. Apie patriotiškumą, žmogiškąsias vertybes, santykio su istorija būtinybę ir kitus prasmingus dalykus ir kviečiame pasiskaityti.    

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę