Glaudžiai bendradarbiauti ir dvasiškai tobulėti
Sausio 14 d. Vyko Lietuvos kariuomenės ordinariato ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovų susitikimas. Susitikime buvo aptartos Kariuomenės ordinariato ir Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimo perspektyvos, svarba, tikslai. Apie tai ir kviečiame pasiskaityti šiame pranešime. 

Prisijungimas prie Šengeno sutarties šalių ir erdvės
Praėjusių metų gruodžio 21 dieną germaniškyje, Biržų rajone, Lietuvos ir Latvijos prezidentai Valdas Adamkus ir Valdis Zalteras dalyvavo Šengeno zonos plėtros paminėjime. Jauniesiems šauliams tai buvo viena įsimintiniausių dienų iš visos draugystės su pasieniečiais periodo. Apie tai, aks labiausiai nustebino šaulius, kviečiame pasiskaityti šiame straipsnyje. 

Tomas Mameniškis: „Kiekvienas yra savo likimo kalvis“
Šiame interviu kalbinamas jaunasis kariūnas Tomas Mameniškis, šiuo metu besimokantis JAV Pakrančių apsaugos akademijoje. Apie Tomo šaulišką veiklą, mokslus ir gyvenimo būdą prašome pasiskaityti šiame interviu. 

Karališka dosna Harmonijos mūzos suviliotiesiems arba profesinis šūvis į dešimtuką
„Trimitas“ pradeda naują akciją „Susipažinkime — aš šaulys!“. Šioje rubrikoje visiems Sąjungos nariams bei skaitytojams pristatysime gražius, šviesius, įdomius, pagarbos vertus žmones. Lolita Sipavičienė „Trimito“ skaitytojus supažindina su Kauno Vytauto Didžiojo šaulių rinktinės šaule, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos dėstytoja Regina Kabaliniene. 

Sausio 13-ąją minėjo visa Lietuva
Straipsnyje pasakoja apie tai, kaip įvairiose Lietuvos vietose buvo paminėta Sausio 13-oji. 

Lietuvoje paminėta Laisvės gynėjų diena
Šiame straipsnyje Valdas Kilpys aprašo Laisvės gynėjų dienos minėjimą, įprasmintą bėgimu „Gyvybės ir mirties keliu“. Jau septynioliktą kartą rengiamos pagarbos bėgimas nėra varžybos. Kiekvienais metais į šį renginį atvyksta apie 3 tūkstančius dalyvių.  

Stop — pasienio perėjimo postas
Kviečiame pasiskaityti apie „Trimito“ redakcijos viešnagę pas Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečius. Straipsnyje aprašomi „Trimito“ įspūdžiai iš Mickūnų, Kinologijos centro ir šaudyklos, Padvarionių užkardos, Medininkų kontrolės punkto. Kenos geležinkelio užkardos ir Vilniaus oro uosto. 

Demokratijos bandymai ir antidemokratinis rezultatas: Lietuva, latvija, estija 1918-1940 m.
Šiandien dažnai girdime kalbant apie demokratiją. Dabar demokratija nėra siejama vien su politine tradicija, o savaip įsilieja į kiekvieną gyvenimo sferą, atsiskleidžia universitete, šeimoje ir kitur. Kokios demokratijos apraiškos formos pasireiškė Pabaltyje 1918-1940 m. Vilma Akmenytė aprašo šiame straipsnyje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę