„Trimitas“, skirtas Lietuvos šaulių sąjungos 90-mečiui

Istorija/Versmė
Šioje rubrikoje prisimenamos dvi Šaulių sąjungos istorijai svarbios asmenybės, susijusios su šios organizacijos ištakomis: Vladas Putvinskis-Pūtvis ir Matas Šalčius. Pirminiame ginkluoto pasipriešinimo etape kiekvienas iš jų savaip suprato krašto gynybą. Tai asmenybės, į kurias turėtų lygiuotis nūdienos lyderiai. Jų veikla neapsiribojo vien karyba, apėmė daugelį sričių o, svarbiausia,  buvo paremta vertybėmis. Šiais straipsniais siekiama išryškinti šių asmenybių sielos pasaulį bei atkreipti skaitovų dėmesį į tai, kad joms buvo ypač svarbus dvasinis tobulėjimas, sąmoningumas, savikritika.

Istorija/Vardai
Rubrikoje „Istorija/Vardai“ prisimename šaulius,  pateisinusiuos „šaulio ritieriškumo“ (V. Pūtvis-Putvinskis) vardą. Šauliai, kuriais didžiuojamės: Juozas Šibaila-Merainis, Leonardas Grigonis-Užpalis, Aleksandras Barauskas, plk. ltn. Juozas Vitkus-Kazimieraitis, Darius Gerbutavičius, Ignas Šimulionis, Gintaras Žagunis, Ona Mozoliauskaitė-Mikulskienė.

Istorija/Pėdsakas
Straipsnyje „Misija – tarnystė Tėvynei ir Tautai“ ryškinamos Lietuvos šaulių sąjungos istorijos esminiai momentai. Organizacija visuomet būdavo ten, kur reikėjo atstovauti tautos ir valstybės interesams. Šauliai nuolatos stengėsi vykdyti jiems iškeltus uždavinius.

Žurnalo rubrikose „Rengiamės gynybai“, „Bendradarbiaujame“, „Minime ir švenčiame“, „Šokame, dainuojame, piešiame“ kviečiame pasigrožėti fotografijomis iš šauliškos veiklos.

Šiandiena/Veidai

Straipsniai „Kazimieras Baršauskas: „Linkiu drausmės“,
„Saulius Burškys. Su Kovo 11-osios spaudu – pase ir širdyje“,
„Egidijus Maciulevičius: „Kariuomenėje iš karto atskirsi šaulius“,
„Vytenis Bučius: „Į kariuomenę atvedė Šaulių sąjunga“,
„Jolita Mickevičiūtė: „Svarbiausi dalykai mano gyvenime – mokslas ir Šaulių sąjunga“ skirti supažindinimui su aktyviais nūdienos šauliais,  dideliu darbu ir ryžtu siekiančiais ir jau pasiekusiais užsibrėžtų tikslų.

Šiandiena/Draugai
Rasa Juknevičienė: „Lietuvos šaulių sąjunga buvo ir bus svarbi organizacija“
Spausdinamas žurnalisto Valdo Kilpio ir Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės pokalbis apie valstybės gynybą, kariuomenę, Lietuvos šaulių sąjungą ir jos vietą „po saule“. Minsitrė tikino, kad „LŠS yra labai svarbi ir reikalinga visuomeninė organizacija stiprinant krašto apsaugą“.

Draugų laiškai
Spausdiname Kariuomenės vado gen. ltn. Valdo Tutkaus,
Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininko brg. gen. Edvardo Mažeikio,
Karo prievolės administravimo tarnybos prie KAM viršininko Tomo Pilvinio,
Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus Algirdo Raslano,
Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės vado plk. ltn. Vido Mačaičio,
Latvijos Jaunsardze vado Sergej Čevers,
Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno,
Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos pirmininko mjr. Šarūno Ratkaus,
Doc. Dr. Jono Vaičenonio Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dekano
pasveikinimus su LŠS 90-mečiu.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę