Šaulių sąjunga   pokyčių metas
Lietuvos šaulių sąjunga išgyvena pokyčių metą. Pagrindinio Sąjungos įstatymo kaita tarp šaulių kelia daug diskusijų, todėl „Trimitas“ nutarė pakalbinti kelis tiesiogiai su įstatymu susijusius žmones, kurie maloniai sutiko pasidalyti savo mintimis apie artėjančius pasikeitimus, jų gilumines priežastis.

Ariogaloje šauliai tapo Lietuvos partizanais
Rugpjūčio 1-ąją Ariogaloje vyko devynioliktasis tremtinių, politinių kalinių ir rezistencijos dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“. Apie sąskrydžio akimirkas ir tai, kuo tądien pasižymėjo šauliai, ir kviečiame pasiskaityti.

Klaipėdos šaulių komanda padėjo atstatyti partizanų žemines
„Trimito“ skaitytojus informuojame apie keturių šaulių iš Klaipėdos apsilankymą pas buvusį partizaną Joną Kavarsko miestelyje, kur šaulių komanda turėjo atstatyti pokario laikų bunkerį.

Širdis plaka Baltijai
Šauliai minėjo Baltijos kelio dvidešimtmetį
Šiuose straipsniuose aprašoma, kaip Baltijos kelio dvidešimtmetį minėjo šauliai Klaipėdos ir Utenos šauliai.

Žemaitijos šaulių rinktinės stovyklos – gražus prisiminimas
Šiemet Telšių apskrities Žemaitijos šaulių 8-oji rinktinė surengė dvi mobiliąsias vaikų vasaros stovyklas. Straipsnyje aprašoma stovykloje vykusi veikla, dalijamasi įspūdžiais bei atsiminimais.

Apsilankymas pajūryje – ir vertingas, ir įdomus
Šiame straipsnyje šaulė Šarūnė Stankevičiūtė pasakoja apie išvyką į Klaipėdą, kurios metu šauliaiaplankė daug gražių vietovių, patyrė daug džiaugsmo ir atrakcijų. „Didžiausias ir nepakartojamas vaizdas uostamiestyje   tai didingi būriniai laivai „Sedov“, „Lord Nelson“, „Mir“ ir kiti. Galva sukosi nuo jų didybės ir gausos“ – rašo šaulė Šarūnė Stankevičiūtė.

Patvirtiname: Šiaulių apskrities jaunųjų šaulių vasara buvo puiki
Kviečiame „Trimito“ skaitytojus pasidomėti, kokios buvo Šiaulių apskrities jaunųjų šaulių vasaros atostogos. Anot stovyklaustojos Kristinos Melnikaitės, šaudymo varžybose laimėjusios III vietą, stovyklos sukelti jausmai buvo jaudinantys, suteikė naujos patirties ir padėjo aktyviai pailsėti.

Paminėjome Lietuvos kankinius
„Trimito“ skaitytojai informuojami apie kasmet vykstančius Lietuvos kankiniams atminti skirtus atlaidus. Atlaiduose dalyvavo lietuviškų parapijų dvasininkai ir pietinės Ontario provincijos lietuviai.

Karinės rikiuotės konkurso nugalėtojams – baltųjų kupolų išbandymas
Karinės rikiuotės konkurso nugalėtojai – Kelmės rajono Šaukėnų V. Pūtvio-Putvinskio vidurinės mokyklos moksleiviai – neatsisakė savo teisių į pagrindinį prizą ir beveik visi atliko šuolį parašiutu. „Trimite“ aprašoma, kaip moksleiviams sekėsi gauti pirmojo šuolio pažymėjimus.

Norbertas Černiauskas: „Šauliška“ veikla – tai galimybė dirbti savo šaliai ir savo žmonėms“
Žurnalo rubrikoje „Mūsų šaulynas“ šįkart interviu su Lietuvos šaulių sąjungos Garbės teismo nariu, Lietuvos šaulių studentų klubo pirmininku Norbertu Černiausku. Norbertas ilgą laiką aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, šiemet baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultete magistrantūrą ir toliau šiame universitete tęsia studijas dokturantūroje.

Rimantas Marmantavičius: „Šauliška veikla buvo geras tramplinas tapimui profesinės karo tarnybos kariu“
Spausdiname pokalbį su Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės šauliu Rimantu Marmantavičiumi. Nors Rimantas turi daug kitokios veiklos – šeima, tarnyba karo policijoje, tačiau, kaip pats tikino, dažnai, o ypač vasarą, kada vyksta daug pratybų, organizuojamos stovyklos, iškart po darbų vyksta pas šaulius, į savotišką antrąją šeimą, kuriai jaučia pareigą ir toliau pagelbėti.

Mobiliosios vaikų vasaros stovyklos vienija jaunimą
LDK Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione rugpjūtį savaitę vyko antroji Tauragės apskrities jaunųjų šaulių stovykla. Ji buvo netradicinė, nes į programą įėjo ir dvi dienas trukęs „Kęstutėnų“ žygis. Apie tai, kaip stovyklautojai galėjo išbandyti savo jėgas, ir kviečiame pasiskaityti.

Ką reiškia stovyklauti kariškai
Vasarai baigiantis Panevėžio apskrities šaulių 5-oji rinktinė MPB ,,Geležinis vilkas“ Karaliaus Mindaugo mechanizuotajame pėstininkų batalione organizavo mobiliąją vaikų vasaros stovyklą. Kviečiame pasiskaityti, kokių teorinių žinių ir praktinių įgūdžių jaunuoliai įgijo stovyklų metu.

Jūros šauliai talkino Klaipėdai
Žurnalo rubrikoje „Aktyvumas“ aprašomos dvi šventės, kurių metu Klaipėdos jaunieji šauliai turėjo rimtų užduočių. Viena iš jų – saugoti svečių laivus.

Stovyklos Poškonyse pamokos vertingos ne tik vasarą
Liepos pabaigoje Poškonyse, Šalčininkų r., vyko Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės organizuota mobilioji vaikų vasaros stovykla, kurioje ilsėjosi beveik 60 jaunųjų šaulių iš daugelio rinktinės kuopų. Kaip šią savaitę praleido jaunieji šauliai, ir kviečiame pasiskaityti.

Lietuvaičių nuotykiai Didžiojoje Karalystėje
Rugpjūčio 1–11 d. Lietuvos šaulių sąjungos delegacija kartu su Hempšyro ir Vaito salų kariuomenės kadetais dalyvavo tarptautinėse pratybose „Užsienio draugai 2009“ Wrethamo karinėje bazėje, Didžiojoje Britanijoje. Straipsnyje išsamiai pasakojami šaulių įspūdžiai iš šių pratybų.

Pažintis su jūra, jūreiviais, tolimais kraštais ir savimi (2)
Pradžia rugpjūčio mėnesio numeryje
Tęsiame pasakojimą apie Karo prievolės administravimo tarnybos vykdytą renginį jaunimui – penkių dienų pažintį su jūreivio duona.

„Kęstutėnų“ žygis – ne tik save išbandyti
Alytaus 1-osios kuopos  šaulys Gintaras Lučinskas aprašo įspūdžius iš karinio-pažintinio pėsčiųjų žygio „Kęstutėnai“ ir ryžtingai straipsnyje teigia: „Ryžtas, valia ir garbė“ – šie žodžiai tapo žygio šūkiu.

Petrašiūnų šauliai – užmiršti neturime teisės
Žurnalo rubrikoje „Atmintis“ pasakojama apie Petrašiūnų šaulių organizaciją, kuri ypač buvo aktyvi pastačius Petrašiūnų elektrinę ir popieriaus fabriką (1930-1932).

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę