Vizito Zarasuose tikslas – įvertinti ir pasidžiaugti
Informuojame apie Sąjungos vado Juozo Širvinsko vizitą į Utenos apskrities 9-osios rintinės Zarasų 7-ąją kuopą „Vytis“, kurios nariai – veiklūs, aktyvūs žmonės, galintys drąsiai kitiems pavyzdžiu tapti. Kuopos narių veikla ryškiai matoma miesto visuomenei – šauliai dalyvauja organizuojamuose renginiuose, nevengia ir patys parodyti aktyvumą.

Šauliai sveikino tremtinius
Straipsnyje aprašomas lapkričio pabaigoje vykęs Tremtinių klubo Vilkaviškio skyriaus įsteigimo 20-mečio minėjimas, kuriame dalyvavo aktyviausi nariai ir daugiausiai nuo represijų nukentėję žmonės.

Šventė, žadinanti patriotinius jausmus
Straipsnelyje informuojama, kaip buvo paminėtos Lietuvos kariuomenės 90-osios metinės Vilkaviškio rajone, Alvito miestelyje. Minėjime dalyvavo krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 106 kuopos kariai. Anot Vilkaviškio krašto muziejaus direktoriaus Antano Žilinsko, Vilkaviškio rajone buvo įregistruota daugiau kaip tūkstantis Lietuvos kariuomenės savanorių, kurių daugiausiai iš Alvito apylinkių.

„Struktūrinis dialogas“
Šaulė Jolita Mickevičiūtė dalijasi įspūdžiais iš  Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) organizuoto seminaro „Struktūrinis dialogas“, kuriame diskutuota apie organizacijų bendradarbiavimą su kitomis institucijomis. Komandinio tipo žaidimais prasidėjęs seminaras, vėliau peraugo į rimtą darbą, suteikusį daug žinių bei naudos.

Būrių rikiuotės konkursas Panevėžyje
Žurnalo „Trimitas“ rubrikoje „Mes, jaunieji“ aprašomas Panevėžio „Šaltinio“ vidurinėje mokykloje vykęs mokinių būrių rikiuotės konkursas, skirtas Lietuvos kariuomenės įkūrimo 90–mečiui paminėti. Renginį organizavo net trys institucijos: Lietuvos šaulių sąjunga kartu su Lietuvos mokinių ir studentų sporto centru ir Karo prievolės administravimo tarnyba prie Lietuvos krašto apsaugos ministerijos.

Formalioji pusė – sutartis, tikslas – bendradarbiavimas
„Trimito“ skaitytojus informuojame apie gruodžio pabaigoje Lietuvos šaulių sąjungos vado Juozo Širvinsko ir policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno pasirašytą Lietuvos šaulių sąjungos ir Policijos departamento prie VRM bendradarbiavimo sutartį.

Pasidžiaugti yra kuo
Marijampolės apskrities 4-osios rinktinės Pilviškių šaulių 4-osios kuopos šauliai susirinko į Pilviškių „Santakos“ gimnazijos aktų salę apžvelgti per prabėgusius metus nuveiktus darbus, pagerbti aktyviausiai šališkoje veikloje dalyvavusius kuopos narius, numatyti gaires kitiems metams. Kaip teigia pilviškių šaulių 4-osios kuopos šaulė Valerija Rapulskienė, pasidžiaugti yra kuo. Taigi ir kviečiame pasidomėti, kuo džiaugiasi Pilviškių 4-osios kuopso šauliai.

Jaunųjų šaulių būrys Birštone auga
Džiaugiamės drauge su Birštono jaunaisiais šauliais, kad dar padidėjo jų būrys, ir informuojame apie turiningai ir šventiškai praėjsį Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių rinktinės Birštono 2-ojo atskirojo būrio ataskaitinį susirinkimą

Nepamirškime ir jų…
Straipsnyje informuojame apie gražų ir aktyvų Lietuvos šaulių sąjungos Švenčionių būrį, kuris surengė akciją Švenčionių lavinamojoje grupėje besimokantiems neįgaliems vaikučiams. Akcijos tikslas – parodytu tiems žmogučiams, kad jie ne vieni, kad yra žmonių, kurie gali ir nori padėti jiems. Tai tarsi stebuklas, kuris priverčia nusišypsoti net labiausiai nelaimingą vaiką ar suaugusį žmogų.

Reminiscencijos Sausio 13–osios tema
Šiemet „Trimitas“ pabandė į Sausio 13-osios minėjimą pažvelgti kiek kitaip, įvairiais rakursais. Manome, kad Seimą gynę kovotojai pagarbos verti ne mažiau, nei namie jų laukusios žmonos ar vaikai. Dar tarpukario Lietuvoje gimęs ir plačiai vartotas šūkis „Stiprybė vienybėje“ itin aktualus kalbant ir apie Sausio 13–ąją. Apie tai kviečiame pasiskaityti.

LiJOT mokymai apie tarptautinę organizacijų veiklą
Lietuvos šaulių studentų klubo valdybos narė Aneta Šerelytė informuoja apie Vilniuje vykusį Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) organizuotus mokymus jaunimui, besidominčiam organizacijų tarptautine veikla. Apie tai plačiau skaitykite rubrikoje „Siekis žinoti“.

Tarptautinis bendradarbiavimas. Kas tai?
Kviečiame pasigilinti į tarptautinio bendradarbiavimo ypatybes, kurias labai smulkiai ir suprantamai aprašo LŠS jaunųjų šaulių vadas Mindaugas Nefas. Straipsnyje aktualizuojama jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų bei aktyvaus jaunimo bendradarbiavimas, išgryninami pagrindiniai Tarptautinio bendradarbiavimo pliusai ir minusai.

Padainuokim! Padainuokim?
Praėjusių metų pabaigoje Kauno įgulos karininkų ramovėje trečius metus iš eilės vyko graži balsingų jaunų žmonių šventė. Kviečiame pasigrožėti koncerto akimirkomis.

Jaunųjų šaulių-instruktorių kursų sesija
Sausio pabaigoje, Lietuvos Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke vyko jaunųjų šaulių vadų-instruktorių kursų antroji sesija. Mjr. V. Drąsučio teigimu, šiemet koją pakišo nelabai vykęs sesijos laikas – atvykusieji nenustygsta: ne už kalnų šv. Kalėdos ir natūralu, kad visiems dabar galvoje šventinė sumaištis nei rimtas nusiteikimas mokslams. Kaip praėjo sesija kviečiame pasiskaityti rubrikoje „Siekis žinoti“.

Sibiriečiai
Su džiaugsmu spausdiname dar vieną Antano Panavo prisiminimų dalį. Šį kartą apie sibiriečius.Vietiniai Sibiro gyventojai šnekamojoje kalboje kartais būdavo pavadinami čaldonais. Iš kur kilo toks pavadinimas, jie, kaip atrodo, ir patys nežinojo. Vieni šį žodį ištardavo su pasididžiavimu, kitiems jis atrodė visai nesvarbus, o kai kurie jo išvis vengė. Kažin, ar kas nors iš jų žinojo, kada jų protėviai tapo tikraisiais šio atšiauraus krašto gyventojais ir kokiu būdu čia pateko — atvyko savo valia, ar buvo prievarta atvežti.

Dabarties tekstilė: nuo bobutės megztų pirštinių iki neperšaunamų liemenių (I)
„Trimite“ nevengiame spausdinti straipsnių, susijusių su praktiniais patarimais, buitimi. Šį kartą kalbame apie tekstilės naujoves. Anot straipsnio autoriaus Valdo Kilpio, aktyviam šauliui verta žinoti, kad pasaulyje esama ne vien močiutės megztų vilnonių kojinių ir celofaninių apsiaustų. Tekstilės pramonė sparčiai juda pirmyn ir būtų keista nesinaudoti jos pasiekimais.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę