Iškilmės Mėnaičių kaime
Apie įspūdžius iš atstatyto Lietuvos partizanų bunkerio, kuriame mūsų šalies vadai 1949 m. vasario 16 dieną pasirašė Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos deklaraciją, atidarymo iškilmių pasakoja Baisogalos jaunoji šaulė Gabija Noreikaitė.
Šaulių sąjungos vieta šalies gynybos sistemoje
Į „Trimito“ užduotą  klausimą savo poziciją išsako krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Kariuomenės vadas Arvydas Pocius, Sausumos pajėgų vadas Jonas Vytautas Žukas, Lietuvos šaulių studentų korporacijos „Saja“ pirmininkas Mindaugas Nefas.
LŠS vadas plk. A. Plieskis: „Tik drauge dirbdami pasieksime, kad Lietuva būtų klestinti valstybė“
LŠS vadas atsako į žurnalisto Valdo Kilpio klausimus apie šiandieninę situaciją Šaulių sąjungoje ir numatomus pokyčius 2011-aisiais.
Atstatytas dar vienas partizanų bunkeris
Alytaus A.Juozapavičiaus šaulių rinktinės jaunosios šaulės Brigitos Vinikaitytės informacija apie atstatytą Dainavos apygardos partizanų bunkerį bei šaulių pagalbą jį atkuriant.
Kelionė 1919-1920 metų kovoms už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę atminti
Kauno AVDŠR šaulio Liutaro Trumpulio pasakojimas apie kelionę automobiliais Kaunas – Kėdainiai   Troškūnai – Širvintos – Giedraičiai – Vilnius – Valkininkai   Kaunas ir trumpi pasakojimai apie lankytose vietose vykusias kovas už Lietuvos laisvę.
Baisogalos jaunieji šauliai gyvai pamatė 1919 metų įvykius
Baisogalos jaunoji šaulė Jurgita Muchlickaitė dalijasi įspūdžiais apie lapkričio 21-ąją paminėtą bermontininkų sutriuškinimą 1919 m. prie Radviliškio bei ta intencija trijų valstybių surengtą mūšio inscenizaciją.
Šauliai minėjo kariuomenės dieną
Kaip Lietuvos kariuomenės dieną minėjo šauliai studentai, Zarasų, Nedzingės, Šalčininkų, Vilkaviškio šaulių kuopos bei Tauragės apskrities šauliai, galite sužinoti perskaitę žinias iš pirmųjų lūpų.
Konstitucijos diena šauliškai: ne vien tik minėti, bet ir žinoti
Straipsnyje rašome ne tik apie Konstitucijos dienos paminėjimą, bet apie kasmetį Tauragės apskrities šaulių rinktinės jaunųjų šaulių sąskrydį, kuriame nestokojo veikimų ir įspūdžių. Autorė – jaunoji šaulė Aurita Labanauskaitė.
Ištvermingumo išbandymas
Zarasų šauliai pasakoja, kaip įveikė šį ištvermingumo išbandymą ir ką patyrė naktiniame 15 kilometrų žygyje.
Graužikus vėl drebino šauliai
Vyr. ltn. šaulys Zigmantas Račkauskas informuoja apie Šiaulių ir Telšių apskričių šaulių rinktinių organizuotas dviejų dienų jaunųjų šaulių pratybas Graužikuose, apylinkėse, kur gyveno idėjinis šaulių vadas Vladas Putvinskis Pūtvis.
Aiškus tikslas jaunajam šauliui tvirtai grindžia profesinį kelią
Kas paskatino tapti šauliu, kaip į pomėgį karybai reaguoja draugai, kodėl mėgsta karinius dalykus ir į kitus Gintos Petraitytės klausimus atsako šaulys, Būtinųjų karinių mokymų dalyvis Laurynas Latvaitis.
Pajavonio šauliai minėjo Žalgirio mūšio sukaktį
Apie gražų renginį minint 600-ąsias Žalgirio mūšio metines nedideliame miestelyje pasakoja Valdas Kilpys.
Policijos darbas jauniesiems šauliams patiko
Vilniaus šaulių rinktinės jaunasis šaulys Lukas Blaževičius pasakoja savo ir bičiulių įspūdžius bei patyrimus po susitikimo su Trakų rajono policijos komisariato pareigūnais.
Jaunųjų šaulių ansamblis turi kuo pasidžiaugti
Informacija apie gražią Viečiūnų pagrindinės mokyklos jaunųjų šaulių ansamblio veiklą.
Jaunųjų šaulių krikštynos – dalykas rimtas
Apie tai su nemenka doze humoro pasakoja Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinės jaunoji šaulė Sigita Seniūtaitė.
Misija Sibiras 2010“
Šauliai Norbertas Černiauskas ir Kristina Medžiaušytė dalijasi įspūdžiais apie praėjusiais metais vykusią šaulių kelionę į Sibirą tęsiant misiją išsaugoti čia žuvusių tautiečių atminimą.
Šaulių sąjungos muziejui 20 metų
Muziejaus direktorius Vytautas Zenkus pasakoja muziejaus įkūrimo istoriją, nurodo kai kurių eksponatų įgijimo šaltinius.
Bendruomeniškumo link
Spalio mėnesio numeryje pradėto spausdinti straipsnio apie bendruomeniškumą, būrimosi įgyvendinat bendrus tikslus svarbą, reikšmę ir kt. rašo Valdas Kilpys.
Pilietiškumas ir patriotizmas: tapatybės beieškant
Ar sąvokos „patriotiškumas“, „pilietiškumas“ globalėjančiame pasaulyje gyvenant laisvosios rinkos sąlygomis nėra atgyvenos, ar pilietiškumas turi tendenciją augti, ar mažėti? Apie tai savo straipsnyje kalba Lolita Sipavičienė.
Ramygalos ir Troškūnų šaulių žygdarbis
Apie 1920 m. kovas už jaunos valstybės laisvę bei Ramygalos ir Troškūnų šaulių narsą pasakoja Kauno AVDŠR šaulys Stasys Ignatvičius.
Gyvenimas tautai ir valstybei
Stasys Šilingas – Valstybės tarybos pirmininkas, teisingumo ministras, 1938 m. Konstitucijos kūrėjas, Šaulių sąjungos centro valdybos pirmininkas, politikas, visuomenės veikėjas. Apie šios šviesios asmenybės  gyvenimą ir nuveiktus darbus pasakoja Kauno AVDŠR šaulys, prof. Arimatas Dumčius.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę