Redakcijos žodis
LŠS vado plk. Antano Plieskio kreipimasis į šaulius

Aš dabar kuriu savo Lietuvos istoriją
„Pakilūs ir aštrūs tarsi nuskelti akmenys žodžiai. Prisiminimai, kuriuose apstu visko. Santūrumas, susikaupimas bei šurmulys. Ašara, nes laisvės slenkstis apšlakstytas krauju, tačiau ne vien tik dėl to. Juokas, nes šiandien – šventė… gal ir taip, jeigu išdėlioji ano sausio įvykius istorijos tiesėje. 20-oji po Nepriklausomybės paskelbimo Sausis 13-oji – Laisvės gynėjų diena   buvo sklidina visko. Kaip pats gyvenimas“,   apie 1991-ųjų Sausio 13-osios įvykius dalyvių bei laisvoje šalyje gimusių jaunų žmonių akimis rašo L. Sipavičienė

Pagarba kritusiesiems už laisvę šauliškai: gausiausiai dalyvavome bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“
Apie aktyvų šaulių dalyvavimą prasmingame renginyje pasakoja V. Kilpys.

Kodėl rytoj, jei galima šiandien?
„Turbūt nuoširdžiai tikėjotės šiame straipsnyje rasti daug viltingų ir gražių žodžių apie Tėvynę, patriotizmą, aukas, okupaciją, pralietą kraują, meilę artimui ir pan.? To nėra ir tuojau paaiškinsiu kodėl. Iš tikrųjų mes, šauliai, labai mėgstame kalbėti apie visa tai bet kuria proga. Kartais tas kalbėjimas darosi net šiek tiek juokingas, nes kalbėtojai savo pareiga laiko patį kalbėjimą ir nepajudina nė piršto, kad kažkas iš esmės keistųsi“,   apie pastangas veikti bei atidėlioti veiklas, apie atsakomybę, iliuzijas ir realybę rašo V. Kilpys.

Šiaulių šauliai žygiavo Klaipėdos sukilėlių keliais
„Šaulių sąjungos narių, perrengtų civiliais rūbais, padedami patriotiškai nusiteikusių Lietuvos piliečių, susigrąžino Klaipėdos kraštą. Šiai progai atminti jau dešimtą kartą Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius kartu su Lietuvos šaulių sąjungos Klaipėdos apskrities jūrų šaulių 3-ąja rinktine suorganizavo tradicinį naktinį žygį „Klaipėdos sukilėlių keliais“,   apie žygio sunkumus ir džiaugsmus pasakoja šaulys Zigmantas Račkauskas.

Valstybės atkūrimo diena Kaune
Mūsų valstybingumo šventė
Vilniaus apskrities šauliai gražiai paminėjo Vasario 16-ąją
Vilkaviškio šauliai paminėjo Vasario 16-ąją
Salvės Lietuva Šalčios krašte
Šauliška pagarba laisvės gynėjams
Aš myliu Lietuvą  prisipažino Utenos rinktinės šauliai
Šventė Vasario 16-osios sostinėje
Šiuose straipsniuose įvairių rinktinių šauliai – kurie plačiau, kas koncentruotai – pasakoja apie šaulišką Vasario 16-osios paminėjimą savame mieste ar miestelyje, apie veik šimtmetį minimos šventės prasmę ir jos reikšmę mums šiandien.

Jaunieji šauliai žinių sėmėsi oro gynybos batalione
„Sausio 2-osios pavakarę iš civilio pasaulio ištrūkusius šaulius pasitiko griežta bataliono drausmė ir tvarka. Vadovauti kursantų skyriams ir būriams rinktinės vado įsakymu buvo paskirti geriausi 2010 m. vasaros Jaunojo šaulio kurso absolventai, įgiję teisę nešioti antsiuvą „Vanagas". Apie Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus 6-osios ir Telšių apskrities Žemaičių 8-osios šaulių rinktinių jaunųjų šaulių mokslus Oro gynybos batalione pasakoja šaulys Z. Račkauskas.

Anykščių miškuose vyko šauliškos pamokos
„Šauliai pasidalijo į dvi grupes: „Anglį“ ir „Žvyrą“ bei kartu su grupės vadovais pasirinkę žygio maršrutus pajudėjo snieguotais miško takais. Kiekviena žygeivių grupė Desiukiškių – Trakinių miškuose vykdė savas užduotis. Galiausiai „Anglis“, sėkmingai įveikusi vandens kliūtį ir be nemalonių nuotykių persikėlusi į kitą upės pusę, Virintos ir Šventelės upių santakoje susitiko su „Žvyro“ grupe, kuri jau laukė kolegų įkūrę laikinąją stovyklą bei gamindami pietus. Taigi pirmasis skyrius galėjo ramiai džiovintis ekipuotes“ – apie jaunųjų šaulių užsiėmimus, kupinus nuotykių, rašo šaulė Indrė Meilūnaitė

Žiemos pratybos Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-ojoje rinktinėje
Apie Graužikuose vykusias pratybas, kuriose dalyvavo beveik šimtas jaunuolių patraukliai pasakoja Šiaulių AŠR S3 vyr. specialistas Arūnas Kuizinas: „Šauliai, suskirstyti į grupes, iš instruktorių gavo daug naudingos informacijos ir turėjo šansą išbandyti jėgas sportinėse rungtyse. Situacinio šaudymo pratybas su AK-47 šratasvydžiu (airsoft) vedė vyr. ltn. Arūnas Kuizinas. Jaunuoliai šaudė į taikinius judėdami ir iš už priedangų.

Utenos šaulių raginti nereikia
Žygis „Žiemužė 2010“
Šaulių parama žirgų lenktynėse įvertinta „labai gerai“
Tai trys informacijos apie tai, kaip prasmingai ir įdomiai, be to, naudingai ne vien tik sau, bet ir visuomenei, aktyviai leidžia laisvalaikį Utenos rinktinės šauliai.

Šauliška ekskursija
Apie Šalčininkų XI kuopos Juodšilių jaunųjų šaulių apsilankymą sostinės policijos komisariate bei Karo akademijoje byloja Vilniaus AKMŠ rinktinės informacija.

Sportas ugdo ištvermę, stiprina dvasią
Konstatuoja Baisogalos 8-osios šaulių kuopos jaunoji šaulė Jurgita Muchlickaitė, papasakojusi apie Radviliškio sporto arenoje vykusias Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių rinktinės jaunųjų šaulių ir moksleivių krepšinio varžybas.

Du karai ir septynios santvarkos – ne vienintelis 100-metės šaulės turtas
Alytaus AŠR šaulys Gintaras Lučinskas supažindina skaitytojus su šviesia asmenybe: „Šaltą popietę, kai už lango siautė pūga, pavyko pabendrauti su Anele Sinickiene -Vasiliauskaite. Ši alytiškė, prieškario Lietuvos šaulių sąjungos narė, praėjusių metų gegužę atšventė 100 metų jubiliejų, todėl buvo įdomu išgirsti visą amžių nugyvenusios moters pasakojimą apie nueitą gyvenimo kelią, praeitį, taip pat sužinoti, ką mano apie šių dienų politines realijas.“

Lazdijų jaunieji šauliai nesnaudžia
Alytaus AŠR jaunoji šaulė Laura Pilvinytė prisimena Lazdijų būrio šaulių apsilankymą Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotąjį pėstininkų batalione ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės muziejuje.

Susipažinkime
„Trimito“ skaitytojai supažindinami su naujais LŠS vado pavaduotojais: ats. plk. ltn. Gintautu Zaura ir jaunųjų šaulių vadu ats. kpt. Vytautu Žymančiu

Apie mus rašo
Nauja rubrika suteikia skaitytojams galimybę sužinoti, ką apie dešimties šaulių rinktinių šaulius bei jų veiklą rašo respublikos bei regiono spauda.

Pistoletas – kulkosvaidis „Vytis“
Apie šį ginklą, jo atsiradimo istoriją, gamybą bei trumpą pokalbį su ginklo kūrėju pristato V. Kilpys.

Ginti laisvę – ginti savo ateitį
„Neslėpsiu – smalsumas ne kartą ir ne du stumtelėjo įvairių žmonių – ne vien tik šaulių   pasiteirauti, ar jie ir šiandien, jei prireiktų, jei iškiltų svarba, būtų tokie pat beatodairiški ir aktyvūs kaip aną sausį? Šis klausimas vėl ir vėl iškyla metų pradžioje, nes būtent pirmieji metų mėnesiai   sausis, vasaris, kovas – mums, kurie emociškai esame susiję su Lietuva, teikia gerokai daugia informacijos nei vien tik snieguotojo sezono įvardijimas….“ Apie šiandieninį jaunų bei vyresnių žmonių požiūrį į būtinybę – svarbą – reikalą – norą – poreikį ginti savo šalies ir savo laisvę straipsnyje kalba Lolita Sipavičienė

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę