2015 metų rugsėjo mėnesį, Lietuvos kariuomenės maratono varžybų metu mirė jaunas Lietuvos karininkas. Mintis prisiminti mirusįjį pagarbos bėgimu virto dideliu atminimo renginiu, pagerbiančiu visus per metus įvairiomis aplinkybėmis mirusius ar žuvusius Lietuvos kariuomenės karius. Kartu vykdoma labdaros akcija, kurios metu suaukotos lėšos perduodamos mirusių karių šeimoms ir artimiesiems.

Spalio 22-24 dienomis Lietuvos šaulių sąjungos šauliai taip pat visoje Lietuvoje savarankiškai dalyvavo paramos bėgime „In Memoriam“ skirtame pagerbti mirusius Lietuvos karius. Įveikdami skirtingo atstumo distanciją šauliai pagerbė ir prisiminė išėjus Lietuvos karius bei prisidėjo prie palaikymo jų šeimoms.

Šauliai prisijunkdami prie šios paramos iniciatyvos ne tik prabėgo pasirinktą distanciją, bet ir uždegė žvakutes karių kapinėse, sugriebė lapus ir surinko nukritusias medžių šakas.

Labdaros bėgimas jau septintą kartą organizuojamas Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę