Šauliai padirbėjo, kad Lietuva būtų žalesnė ir švaresnė – broliai ir sesės sodino medžius ir nacionaliniame miškasodyje, ir savo iniciatyva.
Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinės Utenos ir Zarasų kuopų šauliai ne tik sodino medžius, bet ir išvirė gardžios košės miškasodžio talkininkams.
Lietuvos šaulių sąjunga gen. Povilo Plechavičiaus šaulių 6-oji rinktinės Baisogalos kuopos šauliai talkino Baisogalos miškininkams apsodinant apie 1,3 ha – čia sužaliuos apie 3 tūkst. berželių ir 1 tūkst. juodalksnių.
Žemaitijos šaulių 8 rinktinės broliai ir sesės iš Mažeikių Bukončiuose pasodino liepų generolui P.Plechavičiui atminti.
Šaulių rankos – geriems darbams! Tėvynės labui!

Nacionalinis miškasodis – tai dešimtmečius gyvuojanti ir tradicija tapusi medžių sodinimo šventė, kuomet miškininkai kviečia visuomenę susipažinti su medžių sodinimo technologijomis, sužinoti apie miškininko darbą bei savo rankomis prisidėti prie šalies miškų atkūrimo ir įveisimo.
Šiais metais miškininkai su talkininkais įveisė rekordinį skaičių naujų miškų – net 800 ha, kuriuose pasodino tiek medelių, kiek Lietuvoje gyventojų – 2,8 mln.
Valstybinių miškų urėdijos (VMU) ir Aplinkos ministerijos organizuojamas miškasodis bendram tikslui sutelkia įvairių sričių žmones, įmones, organizacijas, bendruomenes ir visus mylinčius gamtą bei norinčius prisidėti prie Lietuvos miškingumo didinimo, kuris šiuo metu siekia 33,8 proc. šalies ploto.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę