2019 m vasario 9 d. prasidėjo Lietuvos šaulių sąjungos taikliojo šaulio kursas. Kurso vadovas – Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės Vilniaus „Geležinio vilko“ 1005-osios kuopos vadas Andrius Šmailis, baigęs Lietuvos kariuomenės organizuojamus taikliojo šaulio, taikliojo šaulio instruktoriaus ir kitus kursus. 
Kurso tikslas – parengti taiklųjį šaulį, gebantį ne tik vykdyti taikliojo šaulio funkcijas savo padalinyje, bet ir taiklia ugnimi, prireikus, naikinti priešą. Dalyvauti šiame kurse norą pareiškė 35 šauliai iš visos Sąjungos, tačiau tik 12 šaulių gali dalyvauti kurse. Todėl varžybų principu Viešojo saugumo tarnybos poligono šaudykloje Rūdninkuose vyko atranka. Atrankos metu šauliai turėjo parodyti sukauptas žinias ir šaudymo įgūdžius. Šaudymas nebuvo lengvas: šauliai turėjo padaryti kuo mažesnę sklaidą šaudydami su mechaniniais taikikliais iš AK 4MT ginklų į 100 m taikinį. Kad rezultatai būtų geresni, šaudymas vyko su atrama iš gulimos padėties.
Po įnirtingos kovos ir sutikrinus rezultatus, buvo atrinkta 12 šaulių, kurie įgijo teisę toliau dalyvauti Taikliojo šaulio kurse ir tą pačią dieną tęsė užsiėmimus Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės štabe. 
Šio kurso didžiąją dalį sudarys praktiniai užsiėmimai. Šaudymo metu šauliai treniruosis su nuosavais ir Sąjungos ginklais. Kurso pabaigoje visi kursantai laikys įskaitą, sudarytą iš keturių dalių (šaudymas, maskuotė, atstumų nustatymas ir stebėjimas). Šauliai, tik išlaikę visas keturias įskaitos dalis, gaus kurso baigimo pažymėjimus ir galės vadintis taikliaisiais šauliais.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę