Šaulių dovana VDU istorikams
Doc. dr. Pranas Janauskas Vytauto Didžiojo universiteto Istorijos katedros vedėjas džiaugiasi Šaulių sąjungos dovanotomis knygomis ir teigia, kad „Ši dovana pagelbės mums ir mūsų studentams pedagoginiame procese bei moksliniuose tyrinėjimuose. Ją priėmėme kaip dovaną atkurtojo Vytauto Didžiojo universiteto 20-mečio proga.“

 Sutiktuvės ir įkurtuvės ‑ dvi šventės vieną dieną
Straipsnyje informuojama apie Mažeikių miesto muziejuje vykusį Algimanto Muturo knygos „Mažeikų tryliktoji“ pristatymą. Anot straipsnio autorės Lolitos Sipavičienės, renginio, koks vyko Mažeikiuose, ko gero, galėtų pavydėti ne vieni… Apie tai, kaip vyko knygos pristatymas ir kitas smagias renginio akimirkas maloniai kviečiame pasiskaityti šiame pranešime.

Tęsiamas giminingų organizacijų bendradarbiavimas
Lapkričio 19-20 d. Taline, Estijoje, vyko Baltijos šalių sukarintų organizacijų susitikimas, kuriame dalyvavo Estijos Kodutütred ir Noored Kotkad, Latvijos Jaunsardze ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovai. Šaulių sąjungos delegaciją sudarė: LŠS vadas J. Širvinskas, jaunųjų šaulių vadas M. Nefas, Šiaulių rinktinės vadas S. Burškys ir atsakinga už sportą štabo specialistė B. Miseckaitė. Straipsnyje informuojama apie svarbiausius susitikimo akcentus. 

Molėtuose atidarytoje parodoje „Kelias į laisvę“ dalyvavo ir šauliai
Žurnalo skaitytojai informuojami apie lapkričio 9 d. Molėtų šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje atidarytą parodą „Kelias į laisvę“, kurios pagrindinė dalis skiriama Lietuvos Atgimimui. Išsamiau apie parodą kviečiame pasiskaityti šiame straipsnelyje. 

Prasmingos rudens atostogos
LŠS jaunųjų šaulių vadas Mindaugas Nefas „Trimito“ skaitytojus informuoja apie moksleivių rudens atostogų metu, Lietuvos kariuomenės  Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke vykusį pirmąjį jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo sesiją. 

Smalsus, aktyvus, draugiškas — tai mūsų jaunimas
Kviečiame pasiskaityti apie įdomų žygį, kurį surengė Vilniaus karo prievolės centro Karo prievolės ir personalo atrankos skyriaus vyr. specialistas, 11-osios šaulių kuopos vadas psk. Eimantas Tamulynas. Anot E. Tamulyno, smagu žinoti, kad po šio žygio į Šalčininkų 11-ąją kuopą įstoti bei dalyvauti jos veikloje panoro bene 20 vaikų. Kuo įdomus buvo šis žygis, kviečiame pasiskaityti. 

Paminėtos 90-osios Perlojos Respublikos metinės
„Trimito“ skaitytojai informuojami apie lapkričio 16 d. vykusią  90-ųjų Perlojos Respublikos metinių šventę, prasidėjusią renovuoto Perlojos kraštotyros muziejaus lankymu. Šventėje dalyvavo europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdas Tutkus, Seimo narys Algis Kašėta, LŠS vadas Juozas Širvinskas, šauliai, miestelio bendruomenės nariai. 

Janina Šyvokienė: „Tikiu, kad Lietuva niekada nepasuks atgal“
Dr. Janinos Šyvokienės gyvenime netrūko išbandymų. Ji — jauniausioji paskutinio Aukštaitijos partizano Antano Kraujelio-Siaubūno sesuo. Jos plunksnai priklauso knyga „Gyvenimą paaukojęs Tėvynei. Antano Kraujelio sesers ir artimųjų prisiminimai“. Skaitytojams siūlome pokalbį su šia moterimi. 

Lietuvos kariuomenė: stipri, graži ir dainuojanti
Kviečiame pasiskaityti, kaip buvo paminėta Lietuvos kariuomenės diena Kaune ir Vilniuje. Šiais metais specialiai Lietuvos kariuomenės atkūrimo 90-mečio proga buvo rengiami šventiniai koncertai, kuriuose dalyvavo kariai ir kiti krašto apsaugos sistemoje dirbantys žmonės. 

Vilniuje duris atvėrė Karo technikos ir transporto skyrius
Skaitytojai informuojami apie lapkričio 4 d. Vilniuje, Olandų gatvėje, atidarytą Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ir transporto Vilniaus skyrių.Šiuo metu Olandų gatvėje įkurtame muziejuje eksponuojama apie 40 vnt. Lietuvos kariuomenės technikos pavyzdžių, atspindinčių laikotarpį nuo 1990 metų iki šių dienų. 

Knygų skaitymo dinamika
Siūlome pasiskaityti įdomų psichologo Jono Henriko Rapalio straipsnį apie skaitymo dinamiką. Jau kelis dešimtmečius girdime-skaitome-klausomės pranašysčių, kad žmonijai įžengus į informacijos amžių nebereikės skaityti knygų, o žinias semsimės kitais būdais. Apie skaitymo problemas greitame informacinės techikos vystymosi laikotarpyje ir kviečiame pasidomėti.   

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę