Kovo 16 d. Sedos (Mažeikių r.) Vytauto Mačernio gimnazijoje vyko tradicinė partizanų dainos šventė „Už Laisvę, Tėvynę ir Tave“. Renginio organizatoriai – gimnazijos direktorė, kandidatė į Šaulių sąjungos narius Genovaitė Gricienė ir Mažeikių 1-osios šaulių kuopos vadas Pranas Trakinis.
Šventėje dalyvavo Telšių apskrities mokyklų moksleiviai, tarp jų – gausus būrys jaunųjų šaulių, nuoširdžiai traukęs miško brolių dainas. Savuosius „vaikus“ palaikė Alsėdžių 6-osios šaulių kuopos vadas Julius Svirušis ir kuopos vado pavaduotojas Regimantas Kavaliauskas, ne tik atlydėję mokinius į sceną, bet ir kartu su jais dainavę. Nuo alsėdiškių neatsiliko Sedos jaunųjų šaulių būrio vadas Benas Spirgys, puikiai parengęs dainavimo šventei kandidatę į jaunuosius šaulius Mildą Pieškutę, pasirengusią eiti mamos šaulės keliu. Visą šventę patriotinėmis, jausmingomis dainomis apvainikavo Mažeikių tremtinių choras „Atmintis“ .
Dalyviai buvo apdovanoti Mažeikių švietimo skyriaus padėkos raštais, o taip pat kuopos vado P. Trakinio atminimo dovanomis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę