Rugsėjo 24 d. vyks neeilinės knygos apie garsiąsias Lietuvos moteris, šaules pristatymas. Knygos pristatyme dalyvaus tekstų autoriai, kurie kvies renginio dalyvius pokalbiui ir diskusijai.

„Apie vyrus ir jų indėlį į valstybės gyvenimą kalbėti įprasta, o apie moteris, kurios taip pat ženkliai prisideda prie valstybės kūrimo, gynybos, stokojam, todėl minint Emilijos Putvinskienės 145-ąsias metines ir dėl pandeminės situacijos 2020-aisiais neįvykus planuotai konferencijai, visi tekstai apie garsiąsias moteris sugulė į knygą“, – apie knygos idėją, artėjant jos pristatymui visuomenei, kalbėjo Vlado Putvinskio-Pūtvio klubo prezidentas Stasys Ignatavičius.

Pranešimus konferencijai, kurie vėliau sugulė į knygą, parengė Šiaulių „Aušros“ muziejaus muziejininkė Augustė Lebenskytė (apie Emiliją Putvinskienę), G. Petkevičaitės-Bitės namų-muziejaus muziejininkė Irena Lesvinčiūnienė paruošė tekstą apie Gabrielę Petkevičaitę-Bitę, apie Lietuvos Orleno mergelę Žaną d’Ark – Emiliją Pliaterytę knygoje pasakoja Vytauto Didžiojo karo muziejaus istorikas Arvydas Pociūnas, LŠS V. Putvinskio-Pūtvio klubo viceprezidentas dr. Audrius Skaistys supažindins  knygos skaitytojus su Lietuvos žvalgės Marcelės Kubiliūtės gyvenimu, Stasys Ignatavičiaus tekstas kalba apie aktyvią Lietuvos visuomenės ir Šaulių sąjungos veikėją Sofiją Pūtvytę-Mantautienę.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę