Atvyko Jungtinės Karalystės kariuomenės kadetai
Straipsnyje rašoma apie Jungtinės Karalystės kariuomenės kadetų pagalbą Vilniaus miesto 3-iesiems vaikų globos namams, apie viešnagę Karo akademijoje ir t. t.

Mokomės dėl savęs, kad padėtume kitiems
Liepos 10–14 dienomis Lietuvos kariuomenės Karo medicinos tarnyboje, Kaune, vyko jaunųjų šaulių medicinos stovykla. Plačiau…

Trys skirtingos uniformos, arba Naujų atradimų dienos
Liepos 10–16 dienomis LDK Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione, Sakalinės kaime, Tauragės rajone, vyko Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos organizuota stovykla jauniesiems šauliams policijos rėmėjams ir jauniesiems policijos rėmėjams. Į stovyklą atvyko 150 vaikų iš visos Lietuvos.

Policijos šventė Šilalės gyventojams
Birželio 30 d. Šilalėje vyko policijos ir visuomenės šventė. Į Šilalę atvyko policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, Policijos departamento vadovybė, kapelionas, susirinko vietos pareigūnai ir bendruomenė.

Turistinis žygis pėsčiomis
Birželio 23–26 dienomis jaunųjų šaulių grupė, vadovaujama Vilkaviškio rajono savivaldybės Ekonomikos plėtros skyriaus vyresniojo specialisto Vytauto Lekešiaus, išsiruošė į žygį pėsčiomis turistiniu maršrutu „Senovės piliakalniai dabartiniame kraštovaizdyje“. Išvykos tikslas – skatinti jaunimą domėtis turizmu, kaip geriausia poilsio ir laisvalaikio praleidimo forma, suteikti moksleiviams ir jaunimui žinių, reikalingų iškylaujant gamtoje.

Jaunųjų šaulių stovykla prie Dzūkų marių
Liepos 3–17 dienomis 300 jaunųjų šaulių ir moksleivių laiką leido mobiliose vasaros stovyklose Lazdijų rajone, Kryžiuose, prie Dusios ežero, dar vadinamo Dzūkų mariomis. Plačiau…

Mobili vasaros stovykla Čiobiškyje
Straipsnyje dalijamasi įspūdžiais apie Vilniaus AKMŠR mobilią vasaros stovyklą, vykusią Čiobiškio specialiųjų vaikų auklėjimo ir globos namų teritorijoje.

Vieno gyvenimo nuotrupos…
Juozo Kranausko pasakojimas apie Šaulių sąjungos būrio, vadinto Kaimo vardu, vadą Leoną Dukauską.

Sportuoti ir atlikti savo pareigas
Baigiamas spausdinti straipsnių ciklas iš 1940 m. leidinio „Fiziškas auklėjimas“. Šį kartą rašoma apie tenisą šaulių klubuose, dviračių, žirginį, orinį sportą, dailųjį čiuožimą.

Jaunųjų šaulių baigiamoji sesija Rukloje
Birželio 26–liepos 1 dienomis vyko baigiamoji jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo sesija Rukloje, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Joje savo žinias gilino net 124 jaunieji šauliai iš įvairių rinktinių.

Lietuvos karo akademiją baigė XIII absolventų laida
Birželio 29 d. Gen. Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko XIII absolventų laidos išleistuvės. Pirmasis karininko – leitenanto – laipsnis buvo suteiktas 73 kariūnams. Jie įgijo viešojo administravimo, vadybos, verslo administravimo arba politikos mokslų bakalauro laipsnį ir motorizuotųjų pėstininkų būrio vado kvalifikaciją.

Profesinė Lietuvos pasieniečių šventė
Birželio 29-ąją pasieniečiai iš visos Lietuvos Lazdijuose minėjo savo profesinę šventę – Pasieniečių dieną.

Baigėsi kapitonų kursai
Birželio 23 d. 15 klausytojų sėkmingai baigė kapitonų kursus Gen. Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Tai jau devintoji kapitonų kursų laida nuo 2002 m. rugsėjo.

Lietuvos visuomenės pastangos 1987–1990 m. pripažinti niekiniu Molotovo-Ribentropo paktą
Prof. habil. dr. Vanda Kašauskienė dalijasi prisiminimais apie 1987–1990 m. Lietuvos visuomenės pastangas pripažinti niekiniu Molotovo-Ribentropo paktą.

II pasaulinio karo pradžios įvykių Alytuje apžvalga. 1941 m.
Pradedamas spausdinti straipsnių ciklas apie Vokietijos ir Sovietų Sąjungos karo pradžios įvykius Alytuje.

Nelikę nuošalyje prieš 60 metų
Prieš 60 metų buvo likviduotas Tauro apygardos štabui pavaldus Vytenio laisvės kovotojų būrys. Išgyvenimais dalijasi išlikę vyteniečiai ir ryšininkės.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę